Diari La Veu del País Valencià
366 dies de ‘treball, estabilitat i honradesa plens de mines’

Xavier Pérez / València.

Com en les grans ocasions, el pati gòtic del Palau de la Generalitat ha sigut escollit pel Govern valencià per a retre comptes davant els valencians del primer any de gestió del Consell en un ambient de gran complicitat entre els dos protagonistes: Ximo Puig i Mónica Oltra, els dos principals valedors del projecte del Botànic.

Els dos portaveus han coincidit que aquest any s’ha fet palès “el treball, l’estabilitat i l’honradesa” de la gestió, una gestió que ha estat entrebancada per “les mines que ens ha deixat el Partit Popular”, ha assegurat Puig.

La vicepresidenta ha fet un succint repàs sobre les accions en les diverses conselleries, “davant la improvisació hem treballat per la planificació per a rescatar les persones”, ha recalcat Oltra.

Reclamar un finançament just al Govern estatal per a poder millorar la qualitat dels valencians és una de les reivindicacions que “continuarem reclamant al govern que isca de Madrid”, ha assenyalat el president.

Sobre els possibles canvis al Consell, tant Oltra com Puig han afirmat que “no es faran pel resultat de les eleccions generals, farem canvis quant fem una anàlisi completa perquè millore la gestió”, encara que cap dels dos han avançat cap data.

Els periodistes han insistit molt en la polèmica de les dos directores generals (Sanitat i Internacionalització) que es troben investigades per la Conselleria de Transparència i han afirmat que “quan hi haja un dictamen no dubten que actuarem amb contundència”.

Puig i Oltra han defensant el “mestissatge” de les diverses conselleries, “perquè açò és un sol govern i considerem que aquest model es pot exportar”.

Entrada de Podemos al Govern

Per últim, sobre la possible incorporació al Govern de Podemos, Puig ha assenyalat que aquest grup no va voler entrar al principi al govern, però si ara volen formar-ne part “ho hauran de demanar”.

Sobre les eleccions espanyoles Puig ha ratificat que el PSOE no deu votar a favor ni abstenir-se en la investidura de Rajoy. Per la seua part, Mónica Oltra mai ha volgut valorar temes de partit en rodes de premsa institucionals, encara que al final ha dit que “s’han repetit els resultats amb 9 diputats i dos senadors més”.

L’acte ha acabat amb una besada entre Puig i Oltra després d’una intensa roda de preguntes dels periodistes presents al Palau de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa