Diari La Veu del País Valencià
‘A la Valenciana’ guanya les eleccions del 26J entre els residents a l’estranger

RedactaVeu / València.

La coalició electoral ‘A la Valenciana’ ha guanyat les eleccions del 26 de juny al Congrés dels Diputats entre els residents absents al País Valencià, on ha aconseguit un total de 3.875 vots, segons es desprèn dels vots dels inscrits en el Cens Electoral de Residents Absents (CERA), és a dir, els sufragis emesos des de l’estranger, incloent els dipositats a les ambaixades i consolats, que el Ministeri d’Exteriors ha centralitzat perquè Correus els distribuïsca entre les juntes electorals corresponents.

En concret, al País Valencià, la coalició ‘A la valenciana’ ha sigut la més votada a les tres circumscripcions. En concret, ha obtingut 2.356 vots dels valencians absents, 1.098 dels alacantins i 421 dels castellonencs.

El Partit Popular, per la seua banda, ha sigut la segona formació política més votada per les tres circumscripcions, ja que ha obtingut 1.021 vots per València, 454 per Alacant i 173 per Castelló.

A continuació, el PSOE se situa com la tercera força a la circumscripció de València, amb 741 vots, i a la de Castelló, amb 150, mentre que a Alacant els socialistes han quedat en quarta posició, amb 428 suports.

Respecte a Ciudadanos, ha sigut la tercera candidatura en vots a Alacant, amb 454, i la quarta a València i Castelló, amb 719 i 150 paperetes, respectivament.

Compromís ha publicat, a les xarxes socials, una foto corresponent al recompte dels vots emesos des de l’estranger en què indica: “Que cadascú traga les seues pròpies conclusions de les raons per les quals posaven tants i tants problemes per votar fins fer-ho pràcticament impossible…”

Foto: @compromis.

Quant als resultats registrats el diumenge en les urnes del País Valencià, el PP va ser la força més votada, en obtenir 13 diputats -dos més que en el 20D- i el 35,49 per cent dels suports, mentre que Podem-Compromís-EUPV va mantenir els 9 escons dels passats comicis i el PSOE en va perdre un i es va quedar amb 6. Per la seua banda, Ciutadans va mantenir 5 escons.

Comparteix

Icona de pantalla completa