Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat destinarà 4,5 milions a Xàtiva per rehabilitar el seu nucli antic
RedactaVeu / Xàtiva

La consellera d’Habitatge, Infraestructures i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, han signat, a l’antic hospital, el conveni de col·laboració per rehabilitar i reedificar 100 cases del nucli antic i el barri del Carme de la capital de la Costera. Aquesta iniciativa preveu una inversió fins desembre de 2017 de fins a 4,5 milions d’euros.

La consellera Salvador ha valorat molt positivament el treball realitzat des de l’Ajuntament per convertir-se en un dels 8 municipis del País Valencià que compten amb aquestes ajudes. Per la seua banda, Roger Cerdà considera que aquesta actuació suposa una “aposta decidida” per la millora de les condicions de vida al casc antic.

Les ajudes per rehabilitar i reedificar al nucli històric i el barri del Carme formen part del pla de subvencions ARRU, on participen el Ministeri de Foment, la Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament. Es subvenciona el 50% les obres. Aquestes ajudes van des dels 20.000 als 30.000 euros i es podran demanar fins desembre de 2017.

Les actuacions seran principalment de rehabilitació d’habitatges i elements comuns, encara que també es produirà la regeneració d’alguns habitatges en avançat estat d’abandó, els quals seran derruïts per tornar-los a construir.

Per a dur a terme les actuacions incloses en el conveni, s’ha previst una inversió total de 4.428.799 euros. Per a aquest exercici de 2016, s’han pressupostat 1.669.714,28 euros, amb una aportació estatal d’1.500.000 euros i de la Generalitat de 169.714,28 euros.

L’àmbit d’actuació serà el casc antic, el segon més gran després del de València ciutat i declarat Conjunt Històric-Artístic en 1982. Gràcies a aquest conveni es podrà escometre la rehabilitació de 90 habitatges, la substitució i nova edificació d’altres 10 i actuacions en espais públics.

L’oficina tècnica que donarà informació i tramitarà les subvencions estarà en marxa durant aquest estiu i tindrà la seua seu en un edifici de propietat municipal situat en el nucli antic.

Àrees de Renovació i Regeneració Urbana (ARRUS)

Xàtiva és el tercer ajuntament que signa el seu corresponent conveni per a Àrees de Renovació i Regeneració Urbana, després que la Conselleria haja subscrit convenis similars amb València per regenerar el barri del Cabanyal i Alcoi, on s’actuarà en els barris de Santa Rosa, Eixample i centre històric.

Comparteix

Icona de pantalla completa