Diari La Veu del País Valencià
Twitter prohibeix a la discogràfica Picap una campanya en català a la seua plataforma

Racó Català.

Por favor @TwitterAdsES nos podéis explicar por qué no podemos hacer una campaña de video en #twitter en Catalán?“. La discogràfica Picap ha denunciat amb aquesta piulada en castellà que Twitter els ha censurat una campanya en aquesta xarxa i ha adjuntat els motius que els ha fet arribar Twitter Ads, que assegura que el tuit no s’ha inclòs a la campanya perquè no compleix la política d’aquesta plataforma i cita el punt de “llengües admeses” (supported languages), on no hi figura el català.

En la seva política d’anuncis, Twitter explica que els anunciants han de tenir un compte en els 200 països on permeten anunciar-se i demana que, “per a ser localitzats en alguns d’aquests països, els anunciants han de tuitejar en alguna de les llengües admeses per Twitter Ads“. Aquestes llengües són 13 i algunes de regions amb menys parlants que el català: anglès, castellà, francès, italià, japonès, alemany, neerlandès, suec, noruec, finès, danès, malai i brasiler /portuguès.

Un campanya per anunciar el nou disc de Port Bo

Segons ha explicat a Racó Català el cap de marketing de la discogràfica, Ernest Argelés, Picap ja havia fet campanyes a Twitter Ads amb un tuit i una imatge però, aquest cop, han volgut adjuntar-hi un vídeo en lloc d’una foto. Altres vegades han publicat directament el tuit i el vídeo i no han tingut cap problema, però aquest cop ho han fet programant una campanya amb un vídeo de vint segons. Argelés explica que “vaig rebre els 3 emails dels 3 tuits+videos” negant la seva publicació i adduint la seva política de publicitat. La campanya anunciava el nou disc del grup d’havaneres PORT BO ’50 anys de Port Bo’. Des de la discogràfica han confirmat que no reprendran la campanya i usaran els sistema directe per anunciar el disc.

Twitter en català, una campanya que va donar resultats ara fa quatre anys

El 5 de juliol del 2012, Twitter va publicar la seva versió en català. Fou el resultat d’una lluita de nombrosos usuaris amb la campanya #Twitterencatala. Actualment, gairebé 250.000 usuaris fan servir aquesta llengua a Twitter, segons els càlculs del web Twitter @encatalà, que cada hora fa recompte dels usuaris de Twitter que fan servir aquesta versió.

Des de l’èxit de la campanya per aconseguir una versió en català de Twitter, la majoria de les xarxes socials tenen versió en català. Segons informa la Plataforma per la Llengua, 6 de les 7 xarxes més importants estan en la nostra llengua: Facebook, Google+, Badoo, Youtube, Tuenti i Twitter. Linkedin, en canvi, no ha traduït encara la seva interfície, tot i que hi ha una forta campanya en marxa que treballa perquè sigui possible.

!

Comparteix

Icona de pantalla completa