Diari La Veu del País Valencià
El projecte iERR busca potenciar les ‘Startups’ entre els joves emprenedors valencians
Redactaveu / Brussel·les

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha participat, a Brussel·les, en el llançament oficial del projecte iERR, celebrat al Comitè de les Regions Europees de Brussel·les on el País Valencià, juntament amb altres 9 regions europees, ha posat en marxa aquest projecte per al Foment de l’ecosistema emprenedor innovador per a joves emprenedors.

Segons confirma la Conselleria, a aquest acte de llançament han assistit unes 120 persones, entre autoritats regionals, interlocutors socials i representants d’institucions de la Unió Europea. El conseller també ha mantingut un encontre amb Elžbieta Bieńkowska, la Comissària de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i PIMES de la UE.

L’iEER és un projecte estrella finançat per la Unió Europea l’objectiu del qual és definir eines que permeten generar un ecosistema emprenedor entre les administracions públiques, universitats, empreses i ciutadans per a donar suport als joves emprenedors a través de programes de fons estructurals i d’inversió de la Unió Europea.

El conseller d’Economia, Rafa Climent, ha explicat que “d’una banda, pretenem que aquest projecte servisca de plataforma per al coaprenentatge i l’intercanvi de coneixement per a desenvolupar plans d’acció per al suport a joves emprenedors mitjançant fons estructurals i programes regionals”.

“D’altra banda –ha continuat Climent–, un altre dels nostres objectius és integrar la formació amb la investigació i l’emprenedoria i fomentar el paper de les universitats en la transmissió d’habilitats i l’esperit emprenedor, el suport a la generació d’idees de negoci i la creació d’Startups” .

A més del País Valencià, participen en el projecte regions i universitats de països com Finlàndia, Polònia, Romania, Alemanya, Itàlia, França, Regne Unit, Dinamarca, Finlàndia i Irlanda.

Cadascuna de les 10 regions ha format un Grup d’Agents Locals que representa l’ecosistema emprenedor regional, que són els que participaran en les activitats i intercanvi de bones pràctiques.

La Generalitat Valenciana ha constituït un Grup d’Experts i Agents Locals format per representants de l’administració, les universitats, les empreses i la societat. El grup està integrat per representants de la Generalitat, en concret, de la Subdirecció General d’Economia Social i Emprenedoria, la Direcció General de Projectes i Fons Europeus i el IVACE. Per part de la universitat, participaran representants de la Universitat Politècnica de València, de la Universitat de València i de la Universitat d’Alacant, a més del Parc Científic de la Universitat Jaume I de Castelló. Les empreses i la societat estaran presents a través de l’Associació de Joves Empresaris (AJEV) i d’un jove emprenedor d’èxit.

Comparteix

Icona de pantalla completa