Diari La Veu del País Valencià
Cal dir ben fort: País Valencià, t’estime!
El Bloc Jove ha elaborat un vídeo més que interessant, on s’analitza la terminologia de País Valencià i les raons per les quals cal emprar-la per anomenar la nostra terra.

País Valencià, t’estime fa un repàs històric de la denominació de la nostra terra, inclús en la II República es posaren damunt la taula tres projectes d’estatuts d’autonomia amb la denominació de País Valencià fins que arribà la Guerra Civil i la Dictadura.

Després en la transició, mitjans de comunicació, entitats socials i partits polítics utilitzaren aquest País Valencià i inclús en l’Estatut de 1981, l’anomenat Estatut de Benicàssim el terme País Valencià va ser aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques.

Però com sempre arribà l’estatut a Madrid i allí es trencà el consens i s’imposà un nom, Comunitat Valenciana, que no identifica ni la historia ni la realitat valenciana.

Per això el Bloc Jove ha llançat aquesta campanya i més després de la polèmica estèril que han protagonitzat alguns diputats del PP per l’exposició a Les Corts sobre el 25 d’abril.

Un dels portaveus del PP, el Sr. Maluenda, inclús vol prohibir la utilització de País Valencià a Les Corts.

Des de laveupv.com, sempre hem apostat per País Valencià, així doncs, el nostre diari recolza aquesta terminologia a la qual mai renunciarem, com tampoc al símbol del penó de la Conquesta, mai discutit per ningú.

Comparteix

Icona de pantalla completa