Diari La Veu del País Valencià
Un mes d’espectacle amb la XIV Biennal de música de Bunyol
RedactaVeu / Bunyol

Hui comença la XIV edició de la Biennal de música de Bunyol amb el concert de The Funamviolistas (23h) a l’Auditori de Sant Lluís. Tanmateix, no ens hem de deixar enganyar per les aparences, la Biennal de Bunyol, tot i que pot dur a pensar que és un festival de música a l’ús, és molt més que tot això, ja que es desenrotlla amb l’ambició de satisfer tot tipus de gustos musicals, així com atendre les necessitats culturals de totes les edats.

Paral·lelament als concerts que s’estendran al llarg de tot el mes de juliol, tenen lloc diversos cursos d’alt perfeccionament musical, amb xarrades al voltant de la gestió i l’ansietat escènica, així com altres més tècnics adreçats al manteniment dels instruments.

Però, per a qui no siga músic però tinga el gust de la melomanomania, la Biennal ofereix un divers cartell de concerts amb altes dosis d’espectacle escènic, anant molt més enllà dels cànons rituals dels concerts de música clàssica.

El dia 3 actuaran Muyayos de Raïz, un grup que es mou en la música folk europea. El 8 de juliol serà el trombonista i jazzman Carlos Martín mentre el 15 de juliol serà Vespa Groove els qui actuaran proposant soul i funk, per a tornar a les vessants del jazz el dia 17 de juliol amb el quintet de Leandro Perpiñan.

Banda simfònica de l’Harmònica de Bunyol.

Concerts gratuits

Així i tot, el cartell de la Biennal compta amb concerts gratuïts, barrejats i diversos atenent a l’essència del festival, així trobem el concerts com La Maravilla Gypsy Band o la Jazz comencem quintet (2 de juliol). Per als més menuts, i per descomptat, totes les edats, el dia 3 de juliol actuen els Clásicos Excéntricos. El 5 de juliol serà el Grup Musiconnecta procedents de l’IES La Foia de Bunyol. El duet format per Reyes Perelló (oboè) i Ignasi Jordà (piano) actuaran el 6 de juliol i el mateix dia apareixeran per la Biennal les bandes, en aquest cas serà la Banda juvenil de l’Harmònica de Bunyol. El 7 de juliol l’actuació estarà a càrrec dels professors de corda del curs de perfeccionament paral·lel a la Biennal. El 8 de juliol actua La Máquina de los vientos, mentre que la Banda Simfònica de l’Harmònica actuarà el 9 de juliol. Tornarà la música de cambra amb el quartet Grupo esferes del Banco activo universal (10 de juliol), i posteriorment el jazz llatí tindrà lloc de la mà de l’Ensemble jazz latino (12 de juliol). El 13 de juliol hi haurà un recital, al voltant de Hindemith, amb el saxofonista Arno Bornkamp i l’endemà apareixerà la música coral amb el Cor “Orfeos” de l’Artística.

Dissabte 16 de juliol actuarà l’orquestra de l’Harmònica i els Metalls de Bunyol oferiran un genuí concert amb músics de les dues societats musicals de la localitat. Dimecres 20 tornarà la música coral amb el Cor de l’Harmònica, mentre que dijous 21 seran els professors d’instruments de vent els qui oferiran el seu concert. Ara Malikian també passarà per la Biennal divendres 22 de juliol i conclourà el festival amb el concert de la Banda Simfònica de l’Artística.

Banda simfònica de l’Artística de Bunyol.

“El Pop i el Rock hi tindran cabuda”

La Biennal de Bunyol és sens dubte un festival divers i divergent. En La cara B de la Biennal s’han programat música, però, també exposicions, projeccions i tallers. Entre les músiques més desinhibides escènicament, trobem els concerts Calie Bast, Desayuno o Sotos. Les projeccions de films com Whiplash de Damien Chazelle, Chico & Rita de Fernando Trueba i Amy d’Asif Kapadia.

Els amants, assistents i melòmans de la Biennal podran exposar les fotos en la FotoBiennal seguint les instruccions que indica l’organització a la web de la Biennal de Bunyol. Per últim, també tindrà lloc l’exposició de pintura de Juan Manuel Aparisi qui proposa una retrospectiva de la seua carrera vinculada a la temàtica musical.

Pel que fa als tallers, a banda dels curs de perfeccionament, tindrà lloc un taller de guitarra moderna a càrrec de Berny Vidal, guitarrista de Malsujeto.

Per consultar horaris i ubicacions, així com l’adquisició d’entrades de la XIV edició de la Biennal de Música de Bunyol els recomanem que consulten la web del festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa