Diari La Veu del País Valencià
El Tempir d’Elx, guardonat per la Universitat de Barcelona
El Tempir ha estat guardonat per la Universitat de Barcelona amb el premi Carme Serrallonga a la Qualitat Lingüística. Aquest guardó distingeix aquelles institucions, associacions o empreses que es caracteritzen per normalitzar la llengua pròpia (el valencià) i alhora contribueixen a dinamitzar la qualitat i creativitat lingüístiques d’aquesta llengua compartida per catalans, illencs i valencians.

Josep Enric Escribano, president d’El Tempir, va recollir el premi i va destacar que “era un orgull rebre’l tot just quan la nostra entitat fa 20 anys de la 20a edició del premi”.

A més a més, hi va destacar que era un reconeixement a la tasca que El Tempir “ha desenvolupat aquests anys a favor de la promoció i l’ús social del valencià a Elx i al conjunt de totes les terres valencianes, sobretot les del sud” per afegir-hi tot seguit que aquest premi volia fer-lo extensiu “a tots els col·lectius i persones que treballen des de l’anonimat o sense el suport de l’administració o dels mitjans de comunicació pel valencià al sud del país”.

Ha incidit: ʺsom molta gent la que estem treballant pel valencià, molta més de la que el Govern de la Generalitat Valenciana i fins i tot l’Ajuntament d’Elx diuen i volen fer creure a la ciutadania”.

El Guardó

En anteriors edicions del Premi, les entitats guanyadores, entitats de gran prestigi social actualment, foren les següents: Fundació Caixa Sabadell, Fundació Futbol Club Barcelona, el diari electrònic Vilaweb, Softcatalà, Gas Natural…

L’acte de lliurament va anar acompanyat d’un debat previ sobre què s’entén per qualitat lingüística amb la participació de la directora general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, la periodista i professora de la UB Marta Lasala i Vicent Partal, el director de VilaWeb. El debat va ser moderat pel professor Emili Boix.

També durant l’acte es va premiar l’alumne Jordi Sepulcre Mateu, estudiant de primer de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant, pel treball realitzat sobre la trajectòria cívica d’El Tempir.

Aquest premi duu el nom de Carme Serrallonga (1909-1997) en homenatge a l’actitud de resistència que mantingué durant el franquisme i, per tant, ser capdavantera a retornar la llengua a la docència i a defensar-la.

Comparteix

Icona de pantalla completa