Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘La reobertura de Galmed a Sagunt demostra la confiança dels inversors’
RedactaVeu / Sagunt

Així ho ha assegurat després de visitar la seu de l’empresa germànica a la localitat de Duisburg, al nord-oest d’Alemanya, on s’ha reunit amb l’alta direcció de la companyia ThyssenKrupp.

La reobertura de Galmed, una empresa que produeix acer galvanitzat, significa, segons Puig, “un pas cap endavant per a la confiança de nous inversors”, ja que és una mostra que en el País Valencià “hi ha estabilitat i bones perspectives econòmiques”. El president també s’ha referit a la situació de la indústria de l’automòbil en l’àmbit estatal, on les previsions també són “bones”.

“La importància que té la instal·lació d’una factoria d’aquestes característiques és l’efecte arrossegador”, que podria conduir al fet que, en el futur, altres empreses decidisquen instal·lar-se al País Valencià, segons ha explicat Puig.

En opinió del cap del Govern valencià, l’aposta de la companyia ThyssenKrupp per la reobertura de Galmed reflecteix la voluntat d’aquesta empresa germànica perquè la planta de Sagunt (el Camp de Morvedre) siga “un dels punts importants dins d’aquesta multinacional”.

Puig ha assegurat que “sense indústria no hi ha futur” i ha reivindicat la necessitat de combinar tots els sectors econòmics, per a la qual cosa és “fonamental” recuperar la confiança dels inversors.

Per la seua banda, el directiu de ThyssenKrupp Steel Europe AG, Thomas Schlenz, ha indicat que, per conformar la plantilla, comptaran tant amb aquells treballadors de Galmed que van viatjar a Alemanya després del tancament de l’empresa siderúrgica de Sagunt, com amb altres empleats provinents del mercat laboral espanyol.

A més, Schlenz ha assegurat que la intenció és gestionar Galmed “d’una forma sostenible i econòmicament estable per al futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa