Diari La Veu del País Valencià
‘El PSPV repara, en sol un any, el dany de 10 anys del PP a les víctimes del metro’
RedactaVeu / València

“Tan sols s’ha necessitat un any de Govern amb Ximo Puig per complir un dels compromisos més ferms dels socialistes, millorar la seguretat ferroviària per a tots els valencians i valencianes”. Amb aquesta afirmació, la diputada socialista en els Corts, Ana Barceló, ha volgut destacar l’important treball que s’està realitzant des del Consell, a través de la Conselleria d’Infraestructures i Transport, per traure avant la nova Llei de Seguretat Ferroviària, pionera a tota Europa. Una normativa que, segons ha explicat, “significa garantir el màxim possible la seguretat en tota la xarxa ferroviària” valenciana.

“Aquest tipus d’actuacions són les que demostren que amb voluntat i esforç és possible avançar i sobretot reparar l’immens dany que durant 10 anys el PP ha fet a les víctimes del metro”, ha subratllat Barceló.

D’aquesta forma, i davant el desè aniversari del tràgic accident de metro ocorregut a la ciutat de València, que se celebrarà aquest diumenge, la també portaveu del PSPV en la Comissió del Metro de les Corts ha incidit en el “ferm compromís” que durant aquests anys el PSPV ha mantingut sempre amb les víctimes i que “en tan sol un any de treball al capdavant del Consell s’ha materialitzat amb nombroses iniciatives”.

Així s’ha referit a la reobertura de la Comissió de Recerca i l’elaboració del dictamen final que “ha aconseguit mostrar a tots els valencians i valencianes la veritat del succeït per fer justícia i reparar el dany, en la mesura del possible”, ha assenyalat.

Un accident “previsible i evitable”

Segons ha dit Barceló, “el dictamen ha demostrat que l’accident era previsible i evitable i ha desmuntat la postura que ha mantingut durant 10 anys el PP per evitar que els seus dirigents assumiren responsabilitats”. En aquest sentit, ha volgut reconèixer l’“excel·lent” labor i el ferm compromís dels grups en les Corts, exceptuant el PP, per esclarir el succeït, així com l’Associació de Víctimes del Metro del 3J, ja que “gràcies a la seua tenacitat, coratge i perseverança ha recordat que les institucions hem d’estar sempre al servei dels ciutadans”.

La dirigent socialista també ha celebrat que l’estació torne a recuperar el seu nom original, Jesús. Tal com va anunciar aquesta setmana el president Ximo Puig, és una mesura més que ajuda a reparar el dolor causat a les víctimes des de les institucions públiques valencianes durant tants anys.

Finalment, la diputada socialista ha posat l’accent sobre la recentment presentada Llei de Seguretat Ferroviària, sobre la qual ha destacat que començarà la seua tramitació el pròxim mes i suposarà “un gran avanç en la reconstrucció i reparació d’aquesta Comunitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa