Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘Li ho devíem a l’AVM3J’
RedactaVeu / València

El cap de l’executiu valencià, Ximo Puig, ha assegurat, en declaracions als periodistes, durant l’acte en què s’ha tornat el nom de Jesús a l’estació junt a la qual va ocórrer la catàstrofe ferroviària, que “els valencians devíem una reparació col·lectiva a les víctimes, sobretot les institucions”, perquè la Generalitat “no va estar a l’altura en la gestió de l’accident”.

“Han passat 10 llargs anys fins que hem pogut reparar en certa mesura l’actuació tan indignant de la Generalitat”, ha remarcat Puig, qui ha reivindicat, a més, el “treball i tenacitat” de les víctimes que “ha fet possible que mai s’haja oblidat el que va passar”.

Per a Puig, recuperar el nom de Jesús per a l’estació de metro és una manera de recuperar “l’estació de la memòria, de la història, del respecte a les víctimes”. La Generalitat “els va fallar”, ha dit Puig, qui ha afegit que “cap dirigent polític és el culpable directe, però sí responsable de la gestió de l’accident”.

Ximo Puig ha recordat que el primer que va fer després de prendre el càrrec de president de la Generalitat va ser “despenjar el telèfon i demanar-li perdó en nom de la Generalitat” a la en aquells moments presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro de 3 de Juliol, Beatriz Garrote. Així mateix, ha destacat que les víctimes “sempre van ser dignes” i ha reconegut “el treball, la tenacitat i el coratge de l’associació de víctimes que ha fet possible que mai s’haja oblidat el que va passar”

Per la seua banda, Mónica Oltra ha posat l’accent en el fet que “el que més dol és que ens van voler pujar al vagó de l’oblit” i que una “simple” reprogramació d’una balisa hauria evitat l’accident. Així mateix, tant la vicepresidenta com la consellera de Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, han coincidit a destacar que el Consell ja ha engegat una llei de seguretat ferroviària “pionera” a Espanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa