Diari La Veu del País Valencià
‘Aquest lloc és la victòria d’un poble -el valencià- i de les causes justes’. #10anysAVM3J
RedactaVeu / Torrent

L’emoció ha estat de nou present aquesta vesprada del 3 de juliol, 10 anys després de l’accident de metro, en l’acte d’inauguració, a Torrent, d’un monument en homenatge a les víctimes de la tragèdia, moltes de les quals eren veïnes d’aquesta localitat de l’Horta, cap a on es dirigia el comboi accidentat.

El cap de l’executiu valencià, Ximo Puig, que ha acudit acompanyat pel president de les Corts, Enric Morera, ha dit en referència al nou espai, a través de Twitter, que “aquest lloc és un espai espiritual i de la dignitat” i també “és la victòria d’un poble i de les causes justes”.

La vicepresidenta i portaveu del Govern del País Valencià, Mónica Oltra, també a través de Twitter, ha volgut manifestar que “gracies a l’AVM3J, la societat valenciana no es puja al tren de l’oblit”.

L’espai, inaugurat al costat de l’estació de metro de Torrent Avinguda, compta amb 21 xiprers, un per cada víctima de Torrent que va morir en l’accident, i està presidit per un monument que és “un simbolisme de vides trencades i resistència”, tal com ha explicat la portaveu de l’Associació de Víctimes del Metre 3 de juliol, Rosa Garrote.

A més d’aquest espai i de l’acte celebrat aquest matí per tornar-li a l’estació en què 43 persones van perdre la vida i d’altres 47 resultaren ferides el nom de Jesús, cal recordar que el pròxim 3 de novembre, a València, es procedirà a col·locar el monument de l’artista alemanya Anja Krakowski al jardí Mestre Sosa. L’obra representa un mur de rellotges amb les manetes parades a les 13.03 hores, moment del tràgic accident.

Comparteix

Icona de pantalla completa