Diari La Veu del País Valencià
Joves Socialistes demana a Mercadona que utilitze més el valencià
Xavier Pérez / Cullera

Fa poques setmanes es va inaugurar la reforma d’aquest supermercat cèntric i fins ara tots els rètols exteriors estaven tant en castellà com en valencià, cosa que permetia el respecte a la llengua majoritària de Cullera i responia a l’ús social i digne que el valencià ha de tenir en la societat.

Des que s’ha produït la reforma, des de l’organització juvenil han analitzat que “han desaparegut per complet totes les retolacions en valencià, especialment aquelles que anunciaven a l’exterior els horaris d’obertura i tancament, substituint-ho per l’anglès davant el valencià”.

Joves Socialistes considera que “és desigual i injust que una gran superfície com Mercadona, on diàriament compra gent del poble, no utilitze el valencià en les seues retolacions”.

Els Joves Socialistes de Cullera consideren que són moltes les grans superfícies com Consum o Eroski que sí que utilitzen el valencià tant en l’embalatge dels productes, la cartelleria interior, les revistes, els rètols anunciadors o la megafonia del supermercat.

Per eixa raó, l’organització juvenil enviarà una carta a Mercadona i a més es posarà en contacte telefònic amb els encarregats de la corporació perquè es pose una solució al que consideren un problema social que cal resoldre.

L’organització juvenil socialista creu que “és important que tots i totes, les institucions, les organitzacions, les xicotetes i mitjanes empreses treballem conjuntament pel foment de l’ús del valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa