Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil escorcolla l’Ajuntament de Xàtiva a la recerca dels contractes de Rus
Europa Press / Xàtiva

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) s’han personat, a les 12 hores d’aquest dilluns, a l’Ajuntament de Xàtiva per recaptar documentació sobre contractes municipals amb empreses com Llanera, Franjuán, Inditec, Guerola o Acciona durant l’etapa d’Alfonso Rus al capdavant del consistori en el marc de la investigació judicial del cas Taula.

A més de documentació d’aquestes empreses, han demanat els expedients complets de les obres de la plaça de bous, el centre cultural, el camp de futbol Paquito Coloma i el pàrquing de la plaça la Bassa.

Els agents s’han personat a la Secretaria General de l’Ajuntament i han reclamat la presència del secretari i de l’interventor. Les mateixes fonts han precisat que els agents continuen durant la vesprada d’aquest dilluns a les dependències municipals.

Alfonso Rus. Foto: ACN.

Segons han indicat fonts judicials, la UCO va demanar, fa diversos dies, al Jutjat d’Instrucció número 18 de València, que instrueix la causa, que es realitzara aquest requeriment de documentació, que està sent facilitada pel consistori, ha indicat l’alcalde de la localitat, el socialista Roger Cerdà.

En declaracions als mitjans, el primer edil ha explicat que s’han demanat contractes i documentació de les empreses que han sigut contractistes de l’Ajuntament des de 2000 a 2014, encara que ha refusat donar més detalls en tractar-se d’una causa que està sota secret de sumari.

Segons ha detallat, tant la secretària com la intervenció i el responsable del Departament d’Obres estan acompanyant-los en l’escorcoll en tot moment i “facilitant-los tota la informació sobre qualsevol contracte, expedient o facturació”.

Preguntat sobre els contractes amb Llanera, que el seu partit, el PSPV, va denunciar quan estava en l’oposició, Cerdà ha assenyalat que aquesta “ha sigut una de les empreses que més ha treballat en els últims anys de govern de Rus” i que “una de les principals [contractacions] és la reforma de la plaça de bous, que ha tingut sobrecostos, perquè inicialment va eixir per una adjudicació de 6 milions d’euros i finalment va acabar costant 12 milions i no està acabada”.

“Com aquesta hi ha una altra sèrie d’obres en aquesta ciutat”, ha lamentat l’alcalde, amb sobrecostos de més de 25 milions, i “aquest tipus d’informacions són les que s’estan sol·licitant per part de la Guàrdia Civil”.

El primer edil ha lamentat que el nom de la ciutat “es veja involucrat en casos de corrupció” però ha manifestat la voluntat de l’equip de govern perquè la justícia aclarisca “com es va fer la gestió durant els anys de govern de Rus” i “si hi ha hagut tracte de favor, malversació o delicte que es jutge i caiga tot el pes de la justícia sobre els que ho van cometre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa