Diari La Veu del País Valencià
El Feslloch celebra la 10a edició amb un cartell que evidencia el relleu generacional

Raimon Ribera i Sergi Müller / València.

Els propers 7, 8 i 9 de juliol, el poble de Benlloch acollirà la desena edició del Feslloch que, com cada any, farà d’acte de cloenda de la Gira, el festival itinerant de la música en valencià que organitza des de fa una dècada Escola Valenciana.

Aquest any, després de la retirada de La Gossa Sorda dels escenaris i les anteriors retirades dels que havien estat referents, com Obrint Pas o Orxata, es fa palès, de manera definitiva, el relleu generacional, que es presenta en un cartell amb grups de llarg bagatge com Lilit i Dionís, Skatuttipresto o Sva-ters, que fa poc han tornat als escenaris i presenten el seu nou treball, Simis, així com altres grups de reconeixement internacional com ara Fermin Muguruza, que presentarà el seu nou disc conjunt amb la New Orleans Basque Orkestra, Black is Beltza, o Train to Roots. Altrament, hi haurà altres grups consolidats de l’escena valenciana com Sènior i el Cor Brutal, Botifarra o Eva Dénia.

Novament, aquest esdeveniment tindrà lloc al poliesportiu de Benlloch, al costat del qual, com cada any, se situarà l’acampada del Feslloch, que s’ha convertit en un dels més icònics punts de trobada de l’escena durant els dies que dura el festival, que des de fa vàries edicions rep milers de persones de no només el País Valencià amb la intenció d’escoltar els principals grups de la música en valencià.

El festival començarà el dijous a la vesprada amb el correbars, que anirà a càrrec de la xaranga de la Banda de Benlloch, i seguirà, per primera vegada, a partir de les 22h en dos escenaris simultanis: l’un, l’escenari Ovidi, al camp de futbol, on ja va estar situat l’any passat, i l’altre, l’escenari Escarabat, que se situarà, presuposadament, a la clàssica pista de futbet. El festival, així mateix, finalitzarà amb l’actuació de Biano, ja entrada la matinada de dissabte, a l’escenari Escarabat.

Per commemorar aquests deu anys, a més, l’organització ha volgut ampliar el ventall d’activitats, tant per a joves com per als més menuts que assistisquen al festival, i s’han programat tallers, contacontes i el “Fes lloc als menuts”, que recollirà actuacions infantils en els diferents escenaris. L’oferta d’activitats es completa amb activitats esportives (pilota, petanca, futbet, bàsquet, bàdminton, voleibol, etc.), culturals i d’oci com el karaoke, el torneig de la Fallera Calavera i les xerrades i documentals programats al llarg dels dies 8 i 9.

Enguany, com a novetat del desè aniversari, es podrà seguir també el Feslloch en directe, a través de la ràdio, la retransmissió del qual es realitzarà al mateix recinte a càrrec de Vox UJI Ràdio, al dial 107.8 FM o a la web www.radio.uji.es. Música, entrevistes i retransmissions dels concerts en directe formaran part dels continguts d’aquesta emissió especial des del Feslloch en què participaran graduats en Periodisme per la Universitat Jaume I, que seran els encarregats de la producció i locució del programa.

Comparteix

Icona de pantalla completa