Diari La Veu del País Valencià
Dies de jazz d’avantguarda i ensembles inèdits en el Festival de Jazz al Palau
RedactaVeu / València

Després de diversos concerts exteriors, que tingueren lloc aquest diumenge, la XX edició del Festival de Jazz s’introdueix de ple en el Palau de la música. Hui mateix (a les 22h), el saxofonista (soprano i tenor) Dave Liebman apareix al Palau de la música de València amb el trio Vein, fundat pels germans Michael (pianista) i Florian Arbentz (bateria) i el contrabaixista Thomas Lähns. Amb aquesta sessió, podran fruir amb les propostes del trio suís i del prestigiós saxofonista amb una barreja de tradició i jazz d’avantguarda.

Dimecres, arriba l’hora del multiinstrumentista, considerat com un dels millors improvisadors del moment, Hermeto Pascoal, qui debuta al Palau (22h) amb el seu septet.

Per altra banda, dijous, a la Plaça Baró de Cortés, arriba la primera primícia de la setmana amb el trio The Big Team, a la sala Rodrigo. Format per Sergio Albentosa, orgue; Miquel Casany, guitarra i, Felipe Cucciardi, bateria, presenten el seu The Lou Bennet Song Book, un recull de música negra, atenent a clàssics de Donald Byrd o Benny Golson i, òbviament, de Lou Bennet. Tot plegat, el trio inèdit recordarà als hammond jazz dels 50, on les estètiques negres com el blues, l’espiritual, el soul i el funk ho contagien tot. De nit (22h), el Palau tornarà a ser seu del jazz, al cap i casal, amb The Big Team, un grup creat també exclusivament per al festival, format per P. Mossman, trompeta; Jesús Santandreu, saxofonista; Abe Rábade, piano; Nelson Cascais, contrabaix; Carlos Martín, trombó i, Eric Ineke, bateria.

Divendres (22h), es presenta altra novetat, amb l’Orquestra de València, el Sedejazz i Arx, sota la direcció de Jesús Santandreu i d’Enrique Hernandis, proposen temes populars amb forta dosi de jazz, barrejant el so de bigband amb l’orquestra simfònica. Plegats, interpretaran Mirage, Song of India, The Man I love, New York, Summertime

Dómisol sister.

Cap de setamana: Jazz valencià

Dissabte, s’estrena, al Festival de jazz, amb la seua big band, un dels jazzman valencians més internacionals, Perico Sambeat, qui ja havia actuat al festival. Ara passarà pel Palau (22h), amb la seua big band, per oferir l’espectacle Voces on comptaran, a més a més, amb les veus de Carme Canela i Viktorija Pilatovic.

Diumenge, s’ofereixen diverses propostes que tornen a eixir del Palau per portar el jazz als barris. Així, el vestíbul de l’estació Adif València Nord acollirà, a les 12h, un concert de la Sedajazz Kids Band. De nit i de nou, al Palau (21.30h), serà el moment per a gaudir dels Dómisol Sisters, els quals estan tenint una trajectòria destacada en l’escena amb el viatge que proposen a l’època daurada del swing, amb quatre veus femenines i un piano; però, no només seran veus corals i ritme de swing, sinó que el viatge dels Dómisol Sisters inclou vestuari, ball i atmosfera.

>

Finalment, els dies 5, 6, 7 i 9 després de cada concert, dins de les respectives sales del Palau de la Música, el hall dels tarongers de l’auditori acollirà jam sessions per seguir gaudint del jazz de manera desinhibida.

Comparteix

Icona de pantalla completa