Diari La Veu del País Valencià
Equip de Govern de Xàtiva: ‘Robar mai pot eixir gratis’
Xavier Pérez / Xàtiva

Els líders de les formacions polítiques que integren l’equip de govern (PSPV, EUPV i Compromís) han comparegut a la sala de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva per aclarir algun dels fets ocorreguts dilluns en relació a l’entrada a la Casa de la Ciutat d’agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO).

L’alcalde, Roger Cerdà, va recordar que la investigació policial respon a “fets que nosaltres ja denunciàrem quan estàvem a l’oposició. Inclús en el cas de la plaça de bous ens personàrem en el procés com a acusació particular”. L’alcalde va recordar que “estarem vigilants i revisarem tots els expedients per tal d’oferir la màxima col·laboració a la justícia. Esperem que aquestos fets s’aclarisquen fins a les últimes conseqüències i que el pes de la justícia caiga sobre els presumptes corruptes”.

El primer tinent d’alcalde Miquel Lorente va començar dient que “robar mai no pot eixir gratis. Venim d’una època que té massa factors negatius per a la ciutat. El resultat de 20 anys govern del Partit Popular és que l’UCO entre a l’Ajuntament de Xàtiva, la qual cosa suposa de nou una vergonya per als veïns. Com a grup municipal, estem en contacte amb la persona que ho va destapar tot, la diputada provincial Rosa Pérez, i estàvem sobre avís que açò podia ocórrer”. Segons Lorente, “la gent ha d’estar tranquil·la, que ací hi ha un equip de govern que treballa perquè açò no torne a passar mai més. Continuarem col·laborant amb les forces de seguretat i informant la població”.

Per la seua banda, Cristina Suñer, segona tinent d’alcalde, ha assegurat que “m’agradaria que hui estiguera assegut ací Alfonso Rus per mirar-lo als ulls i recordar-li tantes vegades que ens ha insultat i que ens ha faltat al respecte, tantes vegades que, quan parlàvem de corrupció, ens acusava de faltar a la veritat”. Suñer, metafòricament, ha conclòs que “era inevitable que l’UCO acabara arribant a casa de l’amfitrió de Taula”.

La segona tinent d’alcalde ha finalitzat la seua intervenció adreçant-se a la portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament, Maria José Pla: “Deixe de dir-nos que va ser vostè qui es va presentar com a cap de llista. Rus va ser el candidat del PP amb el suport de tots els que estan ara al grup municipal. Són ells qui han de contestar a les preguntes ara. Són els responsables polítics d’haver mantingut una situació, perquè els sobrecostos els hem pagat tots els veïns de Xàtiva”.

Comparteix

Icona de pantalla completa