Diari La Veu del País Valencià
ACPV i Justícia col·laboren per incloure la competència lingüística en la funció pública

RedactaVeu / València.

El secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, i els responsables de la Secció de Política Lingüística d’ACPV, Alfons Esteve i Francesc Esteve, s’han reunit hui amb el secretari autonòmic de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques de la Generalitat Valenciana, Ferran Puchades, i amb la directora general de Funció Pública, Eva Coscollà, per avançar en el treball conjunt que l’entitat i la institució estan fent a favor de la inclusió en la reforma de la Llei 10/2010, d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana de la competència lingüística en les dues llengües oficials.

En aquesta reunió de treball amb el secretari autonòmic i la directora general, s’han contrastat els punts en què es podria concretar aquest consens, així com la seua possible formulació jurídica.

Els representants de l’entitat i de la Conselleria s’han compromés a continuar aquesta línia de treball responsable, constructiva i inclusiva, per assolir una fita fonamental per la promoció de la llengua i el seu reconeixement institucional i social, alhora que per garantir la qualitat del servei públic i de l’atenció a la ciutadania.

Ronda de treball amb els sindicats

Des d’aquesta perspectiva, ACPV ha realitzat una ronda de treball amb els sindicats CCOO-PV, UGT-PV i Intersindical Valenciana i ha pogut constatar que hi ha voluntat i possibilitat de trobar espais de consens que possibiliten la inclusió de la competència lingüística en la llei de la funció pública.

En el cas d’Intersindical Valenciana i ACPV, en la reunió que van mantindre, van coincidir en la necessitat de donar un fort impuls a les polítiques lingüístiques per garantir una veritable igualtat lingüística en tots els àmbits de la societat valenciana. En eixe sentit, reclamen una nova llei d’igualtat lingüística, la competència lingüística plena per a l’accés a les administracions públiques i un espai de comunicació en la nostra llengua entre tots els territoris de parla catalana.

Treball a favor de la llengua

Acció Cultural aposta per la construcció de consensos i pel treball positiu i constructiu com a criteris en aquesta nova etapa oberta amb el canvi de cicle polític que es va produir ara fa un any al País Valencià i es referma en l’objectiu d’assolir i de garantir avanços concrets a favor de la llengua i la cultura, de manera dialogada, amb protagonismes col·lectius i amb un treball inclusiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa