Diari La Veu del País Valencià
PSPV, Compromís i Podem aposten per la contractació temporal d’extreballadors de RTVV

Europa Press / València.

Els grups de PSPV, Compromís i Podem en les Corts Valencianes han apostat per la contractació temporal d’extreballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) per a l’”engegada” de l’ens públic, així com per que els criteris per a la provisió definitiva de places l’establisquen els futurs òrgans directius. Per la seua banda, Ciutadans (C’s) ha indicat que ho valorarà, però creu que aquesta proposta “es deu a les presses que tenen d’obrir la televisió”.

Així ho han expressat, aquest dimecres, als passadissos de les Corts, el portaveu dels socialistes en el parlament valencià, Manolo Mata; el de Compromís, Fran Ferri; el diputat de C’s, Toni Subiela, i el portaveu i secretari general de Podemos, Antonio Montiel.

Les formacions tenen com a límit aquest dimecres per presentar les seues respectives esmenes al projecte de llei sobre la reobertura de RTVV que es debatrà i aprovarà en ple el dijous que ve, mentre que la comissió que se celebra sobre aquest tema tindrà lloc el pròxim 11 de juliol.

En concret, el portaveu del grup Podem ha explicat que estan duent a terme un procés de negociació “molt intens” sobre les esmenes, en el qual estan tractant “de millorar la llei des del consens” i ha dit que espera que s’aconseguisquen acords “en els quals es puga sumar C’s i, fins i tot, en alguns punts, el PP”.

Montiel ha assenyalat que estan buscant acords per a l’establiment de dos tipus de regulació quant a la contractació del personal de l’ens públic. Al seu judici, un tindria a veure amb la contractació temporal per a l’engegada de RTVV, ja que considera que, encara que es trie el Consell Rector, “es necessita un mínim de personal de suport qualificat”, però ha recalcat que ha d’haver-hi “un mecanisme de contractació temporal a través d’una borsa o similar”. Un altre tipus de regulació consisteix a “reduir més” els membres del Consell Rector que s’escullen per les Corts, ja que ara en són cinc i es considera que “han de ser quatre per tal d’anar avançant cap a un model més europeu”.

A més a més, ha indicat que “una altra cosa serà com es regulen les contractacions de caràcter definitiu”. Per la seua banda, Ferri ha sostingut que presentaran una sèrie d’esmenes dirigides a garantir que tot el que s’externalitze en Canal Nou haja de contenir cláusulas socials.

Sobre els mecanismes de contractació, ha afirmat que “no es poden quedar com estan perquè serien recurrible per qualsevol persona” i ha instat a “cercar una fórmula adequada a la llei”. A més, ha coincidit en la proposta exposada per Motiel de contractar extreballadors de forma interina “fins que es cobrisquen les places que es puguen crear amb unes oposicions”, que “es cree una borsa de treball i que aquelles persones siguen extreballadors de la televisió perquè coneixen les instal·lacions”.

“Solució de consens”

Mata, per la seua banda, ha sostingut que del que era el projecte de llei al que és ara “s’està evolucionant en molts aspectes” i ha destacat que “intentaran casar el que va suposar un anihilament d’una entitat pública que va massacrar uns treballadors contra uns drets que puguen tenir en la nova RTVV”. A més, s’ha sumat a la proposta de forma de contractació de Podemos i Compromís i ha apostat perquè, després de la contractació temporal d’extreballadors, “els nous òrgans de la televisió articulen un règim de contractacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa