Diari La Veu del País Valencià
Puig, a Ferraz, deixa la pilota del costat de Rajoy
RedactaVeu / Madrid

Aquest dimecres, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha reunit a Ferraz amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. En acabar aquesta trobada, Puig ha fet declaracions als mitjans de comunicació que volien aconseguir informació esclaridora sobre si el Partit Socialista s’abstindrà o no per tal que Rajoy puga formar govern, però a pesar de la insistència, l’única idea que ha quedat clara ha sigut que ara és el torn del PP per moure fitxa.

El president valencià ha manifestat que ara qui ha de prendre la iniciativa “és el PP, el que en definitiva ha de desenvolupar l’acció per aconseguir un govern en Espanya, és el que han dit els ciutadans”. També ha afegit que els socialistes, basant-se en els resultats electorals, actuaran com sempre: “d’una manera clara i sent l’oposició”.

El dissabte es produirà un comité federal del PSOE per analitzar els resultats i “per veure de quina manera podem començar aquesta recuperació, que jo crec que ha començat en aquestes eleccions”, segons Puig, encara que ha fet saber que el sentiment majoritari dels socialistes és quedar-se a l’oposició.

Els periodistes han insistit a preguntar sobre què farà el PSOE a l’hora de formar Govern, però el president valencià ha recalcat que “no s’ha de córrer més que el futur”. També ha fet saber que “hi ha una qüestió que és fonamental, el Partit Socialista no és company de viatge del Partit Popular en aquesta aventura, no ho és, el ciutadà ens ha dit que no. Hi ha vots conservadors suficients en el Congrés i ha de treballar durament, el senyor Rajoy, per aconseguir suport perquè el que més em preocupa, per damunt de tot, és no sols la investidura, sinó la governabilitat, perquè si el senyor Rajoy no és capaç de tindre assegurada la governabilitat, la veritat és que estem davant una situació molt complicada”.

Ximo Puig ha insistit que ara és el torn que Rajoy “intente formar govern i jo espere que siga capaç d’unir les dretes espanyoles, que és una cosa positiva, perquè això ajudaria molt a la vertebració d’Espanya”.

Terceres eleccions

El president, preguntat per si hi haurà unes terceres eleccions, ha posat de manifestat que “al meu parer, no s’haurien de produir. Hi ha vots conservadors suficients en el Congrés perquè no es produïsquen. Nosaltres no facilitarem, per activa o per passiva, un govern de Rajoy quan, a més, no sabem ni què és el que vol fer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa