Diari La Veu del País Valencià
La ràdio pública catalana s’escoltarà a la Catalunya Nord

RedactaVeu / Perpinyà.

Aquest dijous, segons s’ha publicat a la web de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, director d’aquesta emissora, i Albert Noguer, director de Ràdio Arrels, han signat a Perpinyà un acord de col·laboració entre les dues emissores catalanes. Segons aquest conveni, l’emissora Ràdio Arrels emetrà per a la Catalunya Nord els programes de Catalunya Ràdio ‘Delicatessen’ i ‘Independents’, d’iCat, i ‘Via Jazz’, de Catalunya Música.

Per a Albert Noguer, director de Ràdio Arrels, aquest acord “representa treballar oficialment amb la gran emissora de referència dels territoris de parla catalana.” Noguer també ha ressaltat que la incorporació de programes produïts per Catalunya Ràdio “acostarà les orelles nord-catalanes a programes musicals de gran qualitat.”

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, ha destacat que l’acord amb Ràdio Arrels “s’ha d’emmarcar en una voluntat d’ampliació del servei públic que oferim des del grup d’emissores de Catalunya Ràdio i, també, com a impuls dels continguts culturals.” Ha afegit que “des de Catalunya Ràdio, tenim una oportunitat per a reforçar les nostres emissores temàtiques culturals: Catalunya Música i iCat en l’àmbit de l’FM, cosa que per iCat és especialment significativa, tenint en compte la situació actual.” I ha conclòs que “també estem satisfets de participar amb continguts de Catalunya Ràdio en l’espai de comunicació que compartim els territoris de parla catalana”.

Albert Noguera i Saül Gordillo. Foto: Twitter Saül Gordillo.

No se sent al País Valencià

Gordillo, preguntat per Mònica Terribas al Matí de Catalunya Ràdio, ha matisat que “per a nosaltres té una càrrega molt important, pel fet de que ens ajuda a fer servei públic més enllà del nostre àmbit administratiu i per tant arribar a l’àmbit lingüístic i a l’àmbit cultural”. La presentadora ha afegit que “Catalunya Ràdio se sent a la Catalunya Nord, a França, per tant, a la França administrativa i, en canvi, no se sent al País Valencià”.

Ràdio Arrels va nàixer a Perpinyà l’any 1981 i, des d’aleshores, emet exclusivament en llengua catalana per a les comarques de la Catalunya Nord (Rosselló, Vallespir, Conflent, Cerdanya i Capcir).

Els programes inclosos a l’acord

El programa ‘Delicatessen’ és un dels més veterans d’iCat. Cada vesprada, Albert Puig obre la caixa de la seua particular selecció musical per a descobrir cançons imprescindibles: les músiques més suggeridores i originals d’arreu del món, de tots els temps, de tots els gèneres i de tots els estils.

Independents’ (iCat) és un programa especialitzat en l’escena musical independent, d’ací i de fora, les novetats discogràfiques, concerts, festivals, etc. , presentat per Josep Martín.

Via Jazz’ és l’espai del jazz a Catalunya Música que arriba el dissabte i diumenge a partir de la mitjanit, amb dues vessants diferents. El dissabte, conduït per Pilar Subirà, amb músiques que abasten des de les gravacions més recents fins als clàssics del món del jazz. I el diumenge, presentat per Carles Lobo, una selecció del millor jazz en directe gràcies als concerts d’intercanvi provinents de la Unió Europea de Radiodifusió (UER-EBU), d’altres emissores i dels principals centres de producció musical nacionals i internacionals.

Comparteix

Icona de pantalla completa