Diari La Veu del País Valencià
Ibi acull la presentació del IV Aplec de la Mariola

RedactaVeu / Ibi.

Ibi acollirà aquest divendres 15 de juliol la presentació del IV Aplec de la Mariola, que se celebrarà el mes d’octubre en aquesta localitat de la Foia de Castalla i que enguany porta per lema ‘Identitats migrants’. La festa de presentació servirà per donar a conèixer les motivacions d’aquesta nova edició de la trobada festiva i reivindicativa de les valls de la Mariola, a banda d’avançar algunes de les activitats que es duran a terme el pròxim octubre. També comptarà amb un sopar popular, un concert i una festa per tancar la vetllada.

La presentació començarà a les 19.00 hores a la nova seu del Col·lectiu Saginosa, la qual serà inaugurada amb motiu d’aquest esdeveniment, i a continuació se celebrarà un sopar a preus populars. Després, la placeta ubicada davant de la seu servirà d’escenari del concert del grup iberut Skakeados, que presentaran el seu nou disc La cooperativa del golfo. Més tard, ja a partir de la mitjanit, la festa culminarà amb una sessió dels discjòqueis The Black Fank Club, Aleatorio JD i Dr. Herbero al pub Sónar. Tant el pub Sónar com l’Ajuntament d’Ibi col·laboren en aquesta cita organitzada des del Col·lectiu Saginosa i l’Assemblea dels Pobles de la Mariola.

Aquesta és la primera de les activitats prèvies al IV Aplec de la Mariola, que se celebrarà el 15 d’octubre a Ibi i abordarà un tema de gran contingut social com és el de les migracions. La localitat amfitriona ha sigut, al llarg de l’últim segle, origen i destinació d’importants moviments migratoris, des dels gelaters que van marxar per buscar-se la vida en altres indrets als treballadors que, atrets pel creixement de la indústria del joguet, van establir la seua residència a Ibi, fins als joves que en els últims anys han hagut d’emigrar per tal de buscar una feina fora. L’Aplec pretén posar sobre la taula tot el que les migracions suposen per a la identitat individual i col·lectiva en la nostra societat i els enriquiments emocionals i els reptes que tot això suposen alhora.

Com en les anteriors edicions de l’Aplec, l’esdeveniment comptarà amb un ampli programa d’activitats per a tots els públics al llarg de tota la jornada, que aniran concretant-se al llarg de les pròximes setmanes, com una excursió, dinar, sopar, taula redona, activitats infantils, correbars, danses i música tradicional, fireta o concerts com a punt final de la trobada. A més, en les setmanes prèvies a l’Aplec també se celebraran alguns actes relacionats amb la temàtica de l’esdeveniment o amb temes culturals i etnològics.

Comparteix

Icona de pantalla completa