Diari La Veu del País Valencià
‘Les mamàs belgues’ es projecta demà en el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi
RedactaVeu / l’Alfàs del Pi.

El documental Les Mamàs Belgues, del realitzador belga Sven Tuytens i del professor i investigador, Joan Josep Torró, a qui La Veu va fer una entrevista arran de la presentació del metratge, es projecta demà diumenge, 17 de juliol, a les 18.30 hores en la Casa de la Cultura d’Alfàs del Pi (la Marina Baixa). L’emissió forma part del XXVIII Certamen Nacional de Curtmetratges de l’Alfàs del Pi, dins de la Secció Valenciana i com a peça fora de competició.

L’acte comptarà amb l’assistència de la diputada Isabel García com a responsable de l’Àrea que ha contribuït al finançament del projecte.

Èxit internacional

El seu pas per l’Alfàs del Pi és només una part de l’èxit recollit per aquest documental històric sobre les infermeres belgues que van treballar a l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant els anys de la Guerra Civil espanyola. Perquè aquest metratge també participa a festivals internacionals, tal com ja va explicar La Veu, com el Szczecin European Film Festival (SEFF) de Polònia, l’Human District Festival de Belgrad, l’Ekurhuleni International Film Festival de Sud-àfrica, i també es projectarà en la London School of Economics, la Universitat de Ginebra i altres centres culturals i d’investigació de Bèlgica i Nova York.

Rodatge Les Mamàs Belgues. Foto: Diputació de València.

Les Mamàs Belgues és el resultat de dos anys d’investigació dirigides pel professor d’Ontinyent Joan Torró i el belga Sven Tuytens, presentades en un documental que arreplega la història d’un grup de dones jueves.

Comparteix

Icona de pantalla completa