Diari La Veu del País Valencià
Puig ‘Podem fins ara ha sigut un soci lleial’

EP / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el Comitè Nacional del PSPV-PSOE en la seu d’UGT-PV ha afirmat en resposta a les preguntes dels mitjans sobre la possibilitat que Podem entre en el Consell i la revisió de l’Acord del Botànic que s’afronta aquesta situació amb “absoluta normalitat” perquè la formació morada “fins ara ha sigut un soci lleial”.

“En el seu moment va decidir donar suport en part a aquest Govern i tindre una actitud de suport crític, si ara canvia de posició en el si del pacte, es discutirà amb tota normalitat de quina manera podem ser més útils als valencians i donar major compliment a l’acord”, ha assenyalat.

En aquesta línia, el cap del Consell ha agregat que “del que es tracta fonamentalment és de millorar la vida dels valencians” perquè “eixe és l’objectiu de l’Acord del Botànic i de la governança del Govern valencià”.

Dimissió de Sales i destitució de Cucarella

Pel que fa a la dimissió de la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Dolores Sales, per la polèmica generada amb el contracte de la seua filla en la fundació Fisabio i la destitució de Mónica Cucarella com a directora general d’Internacionalització per la incompatibilitat del seu càrrec amb el d’apoderada en una gasolinera denunciada per desobediència per no haver-hi descontaminat les seues instal·lacions i que va deixar el 24 de juny.

Puig ha assegurat que el Consell “demostra amb fets que vol ser un govern fonamentalment ètic” després de les eixides de la secretària autonòmica de Salut Pública, Dolores Sales, i de la directora general d’Internacionalització, Mónica Cucarella. El president ha remarcat que aquestes dues vacants es cobriran “d’acord amb les propostes que es facen des de les diferents conselleries”.

Al seu parer, són qüestions que “tenen a veure amb la normalitat democràtica” i d'”assumir responsabilitats”. A més, ha afegit que han sigut decisions de “caràcter personal i política” i que els dos casos “no són exactament iguals”.

“En qualsevol cas, vull dir que el govern valencià demostra amb fets que vol ser un govern fonamentalment ètic i açò no vol dir que en algunes de les decisions, a voltes, puguem tenir dubtes”, ha matisat Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa