Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘No ofrenarem noves glòries a canvi de menyspreu’
RedactaVeu / València

El líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, s’ha mostrat aquest dissabte convençut que “res parla amb més contundència de què és el socialisme valencià que el que fem des de les institucions en les quals governem” durant la seua intervenció en el Comitè Nacional que els socialistes valencians han celebrat hui per a valorar els resultats de les últimes eleccions així com per a fer balanç del primer any de govern socialista. També s’ha presentat una proposta de resolució en la qual es vol reivindicar una millora del finançament i les inversions “governe qui governe a Madrid”, segons Puig, “no ofrenarem noves glòries a canvi de menyspreu, sinó que el que necessitem i desitgem és lleialtat”.

“Un bon govern no pot acontentar-se amb atendre allò urgent, sinó que té la responsabilitat de posar les bases perquè les seues mesures generen beneficis en el conjunt de la ciutadania i açò és pel que lluitem des del PSPV i pel que estem treballant des del Consell”, ha apuntat Ximo Puig davant els consellers socialistes així com tots els secretaris autonòmics i directors generals que han assistit al Comitè Nacional a més del nou secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, qui, a més, ha pres la paraula abans que Ximo Puig.

El conseller en cap ha fet repàs als principals assoliments del primer any de govern d’entre els quals destaquen els avanços en la sanitat universal; l’aposta decidida per l’educació pública i la gratuïtat dels llibres de text; les ajudes a l’habitatge; la lluita per l’exclusió social; la reobertura de RTVV; l’impuls a l’R+D+i amb l’Agència de la Innovació o la reparació moral dels valencians com el “perdó” a les víctimes de l’accident de metro.

En qualsevol cas, Ximo Puig també ha analitzat durant el seu discurs el resultat dels socialistes en les últimes eleccions estatals, encara que ha ressaltat que “cap resultat electoral pot ser positiu per al PSOE si no aconseguim els vots necessaris per a canviar la vida de les persones”.

“No ofrenarem noves glòries a canvi de menyspreu”

Durant el Comitè, el líder dels socialistes valencians han presentat també una proposta de resolució amb la qual, en paraules de Ximo Puig, “volem posar negre sobre blanc la responsabilitat que tenim els militants del PSPV en no arrugar-nos en les nostres reivindicacions fins a aconseguir-les” i amb la qual ha exigit que “governe qui governe a Madrid” un canvi en el sistema de finançament i una millora de les inversions. “No ofrenarem noves glòries a canvi de menyspreu, sinó que el que necessitem i desitgem és lleialtat”, ha assenyalat Puig en la proposta abans d’incidir que aquesta deu ser en una doble direcció “lleialtat des d’una terra esgotada que ja ha dit prou, però també lleialtat des de Madrid”.

Niça

A més, Puig ha volgut iniciar la seua intervenció amb unes paraules en record del brutal atemptat a Niça i ha mostrat la solidaritat dels socialistes valencians amb el poble francès. “Els atacs no entenen de fronteres perquè només cerquen soscavar els fonaments democràtics i no les nacions”, ha apuntat el líder del PSPV.

Escola d’Estiu

D’altra banda, Ximo Puig ha anunciat que finalment l’Escola d’Estiu que els socialistes duran a terme sota el nom “Socialdemocràcia i Federalisme” i en la qual es pretén “treballar per a reconnectar amb eixa majoria de ciutadans que comparteixen els nostres valors, creuen en la justícia social, en la igualtat i en el progrés” tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de setembre i a la mateixa assistiran, entre altres l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero o l’economista Juan Carlos Díez.

Comparteix

Icona de pantalla completa