Diari La Veu del País Valencià
El Consell dedicarà 2017 al poeta i dramaturg Miguel Hernández

RedactaVeu / Oriola.

Diumenge, 17 de juliol tingué lloc la celebració de la Gloriosa Ensenya de l’Oriol a la meridional localitat d’Oriola. El 17 de juliol la vila del Baix Segura celebra la commemoració de la Conquesta, segons les fonts des de 1400, on mostra l’estendard aleshores portat pel justícia criminal, encara que, a partir del Decret de Nova Planta, amb la conseqüent abolició dels Furs i per tant d’aquesta figura administrativa, la tasca de portador recaigué en el síndic.

Oriola, l’etimologia de la qual diu que és “terra d’oriols” i d’ací que el blasó siga la figura d’aquest ocell coronat si fa no fa des de 1280, celebrà diumenge l’exposició pública de l’Oriol a la qual acudí el president de la Generalitat Ximo Puig. En plenes festes de Moros i Cristians, el president mostrà el seu agraïment per la invitació per assistir a “un dels moments més emotius” d’aquestes festes d’Oriola, i posà de manifest el seu desig que aquest esdeveniment siga prompte declarat com a Bé d’Interès Cultural (BIC). En aquest sentit, Puig afirmà que havia estat “un honor, com a president de la Generalitat, poder iniciar els tràmits ja, perquè siga aprovat finalment pel Consell la declaració de BIC de l’Oriol, eixa insígnia que és d’Oriola, però que també és de tots els valencians i valencianes”, puntualitzà.

Finalment, el president aprofità la seua estada a Oriola, localitat natal de l’escriptor Miguel Hernández, per anunciar que el Consell prepara la celebració en 2017 d’un any dedicat al poeta valencià, ja que el proper any farà 75 anys de la seua mort.

Comparteix

Icona de pantalla completa