Diari La Veu del País Valencià
Elx acull el I Cicle de Cinema a la Fresca en valencià
RedactaVeu / Elx

Sota l’impuls i la coordinació d’El Tempir i organitzat conjuntament amb la Universitat Miguel Hernández, l’Ajuntament d’Elx i l’Associació de Veïns del Raval naix el “I Cicle de cinema a la fresca en valencià”.

Les projeccions, amb entrada gratuïta, es realitzaran els dies 22 i 29 de juliol, a la plaça del Raval, a partir de les 22 h, i s’emmarquen en els actes de celebració del 750è aniversari de la fundació del barri popular i tradicional elxà del Raval. Des d’El Tempir consideren que es tracta d’una proposta “ben atractiva i fresca que impulsa el consum de cinema en valencià”.

‘El mestre de l’aigua’ i ‘Un viatge de deu metres’

El cicle s’inicia el 22 de juliol amb el film El mestre de l’aigua, pel·lícula australiana dirigida per l’actor Russel Crowe, en què un granger australià i cercador d’aigua decideix portar els seus tres fills, que han participat en la batalla de Gal·lípoli (dins la I Guerra Mundial), tant si els troba vius com si els troba morts, a casa. S’inicia així tot un llarg periple per terres turques a la recerca dels fills a fi de complir una promesa.

Set dies després, en concret el dia 29 de juliol, es podrà veure Un viatge de deu metres, film nord-americà que sap molt bé entretenir combinant la comèdia i la crítica a la situació de la immigració enmig d’un escenari gastronòmic. En definitiva, apunten els organitzadors, “una història agradable per a passar una bona estona”.

Comparteix

Icona de pantalla completa