Diari La Veu del País Valencià
Activat el nivell alt per calor en l’interior de les demarcacions de València i d’Alacant

RedactaVeu / València.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat per a aquest dimecres el nivell d’intervenció taronja (alt) en part de l’interior de les demarcacions de València i d’Alacant. Concretament, afectarà localitats com Cofrents, Bunyol, Xàtiva i Ontinyent, Albaida, Cocentaina i resta de municipis de les comarques de la Foia de Bunyol, la Vall de Cofrents, Canal de Navarrés, la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià. En eixes zones podrien arribar-se als 39 graus de temperatura màxima. Per al dijous es mantindrà el nivell taronja en les mateixes comarques.

A efectes d’intervenció i prevenció en Salut Pública, hi ha un nivell alt en les zones termoclimàtiques 17 i 18. La zona 17 la integren els municipis de la demarcació de València: Alcàntera de Xúquer, l’Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l’Ènova, la Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Lloc Nou d’en Fenollet, la Llosa de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Castelló de la Ribera i Xàtiva.

Alertes per al 20/07/2016. Imatge: CEAM.

Alertes per al 20/07/2016. Imatge: CEAM.

La zona 18, també en la demarcació de València i part de la d’Alacant, està formada per les localitats d’Atzeneta d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alcosser de Planes, Alfarrasí, Almudaina, l’Alqueria d’Asnar, Bèlgida, Beniarrés, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benillup, Benimarfull, Benissoda, Benissuera, Bufali, Carrícola, Castelló de Rugat, Cocentaina, el Palomar, Gaianes, Guadassèquies, l’Orxa, la Pobla del Duc, Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montixelvo, Muro d’Alcoi, l’Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Planes, Quatretonda, Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig, Vallada i Muro

Aquest dimecres, 20 de juliol, els termòmetres pujaran en aquestes localitats fins a arribar al nivell de risc alt, segons les prediccions anotades en el sistema de vigilància meteorològic de la Fundació del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM). Aquestes prediccions estan disponibles en la web de la Direcció general de Salut Pública.

Dijous les temperatures seguiran pujant

Les previsions per a demà dijous, 21 de juliol, indiquen que les temperatures seguiran pujant en les mateixes zones termoclimàtiques (17 i 18) i que en alguns municipis de la Vall d’Albaida es podria arribar als 41ºC de temperatura màxima.

Alertes per al 21/07/2016. Imatge: CEAM.

Alertes per al 21/07/2016. Imatge: CEAM.

Recomanacions

Des de la direcció general de Salut Pública es recorda que els principals grups de població que cal atendre en situacions de calor alta i extrema són els ancians, els xiquets, les embarassades i totes aquelles persones que pateixen malalties cròniques que requerisquen medicació.

Així mateix, es recomana i recorda que és important seguir senzilles mesures preventives que podeu consultar al següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa