Diari La Veu del País Valencià
Podem renuncia al seu membre provisional en el Consell Rector de la CVMC en favor del PP

EP / València.

Podem ha decidit renunciar aquest dimecres al seu membre provisional en el Consell Rector de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) , Rosa Serrano, designada per la formació morada fins a la configuració del Consell Ciutadà de l’ens públic, en favor del PP, segons han confirmat a Europa Press fonts de Podem, que han explicat que aquesta decisió s’ha pres “en honor de mantenir el consens” en el procés cap a la futura CVMC.

Així ho ha decidit aquest dimecres la formació que lidera Antonio Montiel després que aquest dimarts cada grup parlamentari presentara un candidat per al Consell Rector de la nova corporació, que és el màxim òrgan de govern i administració de la CVMC, d’acord amb la nova llei del servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic i, així mateix, nomenarà tres membres provisionals atès que encara falten estructures per crear del nou ens públic.

Segons estableix la llei, el Consell Rector estarà compost per deu membres, dels quals cinc seran designats per les Corts a proposta dels grups parlamentaris, un altre pel Consell de la Ciutadania; dos pel Consell Audiovisual; un altre a proposta dels treballadors de la Corporació i un últim triat per les Corts per a ocupar la presidència a proposta del Consell Audiovisual de la Comunitat.

D’aquesta manera, el PSPV va proposar Vicent Vergara; Compromís Rafael Xambó; Podem María Lozano; Ciutadans Pepe Martínez i el PP Vicente Cutanda. Així mateix, com a membres provisionals van ser designats Raquel Piqueras, Mar Iglesias i Rosa Serrano.

Crítica de Bonig

De fet, la síndica del PP, Isabel Bonig, va criticar la distribució de membres del Consell en considerar que no era “d’acord” a la seua representació en el Parlament valencià ja que el PP és “el partit majoritari en la Cambra amb 31 diputats”. “Se’ns pretén deixar solament amb un representant i en els provisionals no n’hi ha cap”, lamentava.

Davant aquesta situació, aquest dimecres Podem ha decidit renunciar a eixe membre provisional i cedir-li’l als ‘populars’, dels quals espera que “accepten el gest i respecten ara el consens i voten a favor de la configuració del Consell rector”, han assenyalat des de la formació morada.

A partir d’ara i atès que el termini per a configurar aquest òrgan concloïa aquest dimarts a les 12h, els serveis jurídics de les Corts estan treballant per trobar “una solució”, han apuntat les mateixes fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa