Diari La Veu del País Valencià
Alfonso Rus: ‘Estic segur que s’acreditarà la meua innocència’
EP / València

L’expresident de la Diputació de València i del PP en aquesta circumscripció, Alfonso Rus, es mostra segur que es provarà que és innocent dels fets que se li imputen en el marc de l’anomenat cas Imelsa. “Com major informació judicial rep, més tranquil i segur estic que finalment s’acreditarà la meua absoluta innocència”, assevera.

Així ho expressa l’exdirigent ‘popular’ en un comunicat remès a Europa Press en el qual incideix que “sempre he donat la cara. I ho seguiré fent. Espere impacient que s’alce el secret de totes les actuacions per a poder fer-ho”, subratlla.

Rus -que està citat pel jutge en qualitat d’investigat el pròxim 16 de setembre- agrega, “davant les acusacions abocades” contra la seua persona, “fal·laces i reflectides en els mitjans de comunicació de forma esbiaixada i miserablement manipulades”, que guarda silenci “per consell de la direcció lletrada” que ostenta la seua defensa, així com per “respecte” al jutge instructor davant el qual ha de comparèixer.

“Reserve per al moment oportú l’exercici de les accions que em corresponen contra els qui ara atempten contra el meu bon nom i honor”, remata.

Estructura

El cas Imelsa s’estructura en una peça principal en la qual s’investiga el suposat falsejament de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions del País Valencià i cinc peces separades: una, sobre blanqueig de capitals en l’Ajuntament de València, recentment ampliada al delicte electoral; una altra, per les contractacions fictícies de treballadors en Imelsa; i les tres constituïdes més recentment: l’adjudicació del Call Center depenent d’Imelsa a Servimun, contractes de la Regidoria de Cultura de restauració de monuments i la Mostra i una tercera de la qual no s’ha especificat el contingut de moment.

En la peça referent a l’adjudicació del Call Center depenent d’Imelsa a Servimun per a, presumptament, afavorir a qui era llavors sogre de l’exgerent de l’empresa pública, Marcos Benavent, està investigat l’expresident de la Diputació i altres 11 persones.

Als 12 investigats se’ls imputa –investiga, segons l’actual terminologia de la Lecrim– per presumptes delictes de malversació, tràfic d’influències, prevaricació, frau en la contractació pública, suborn i falsedat documental. A huit d’ells se’ls prendrà declaració els dies 12 i 16 de setembre. Rus compareixerà davant el jutge aquest darrer dia.

Comparteix

Icona de pantalla completa