Diari La Veu del País Valencià
Esport vol salvaguardar la Vela Llatina fomentant la seua formació i pràctica
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través del director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha propiciat la creació d’un grup de treball per a fomentar la pràctica i la formació en els ensenyaments de Vela Llatina, així com per a salvaguardar la supervivència d’aquesta activitat i la seua millora, com a esport autòcton de València.

Aquesta decisió sorgeix després de la reunió celebrada el passat 14 de juliol entre el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, i els representants de la Federació Cultural de Vela Llatina i de la Federació de Vela valencianes.

>

Vídeo: Canal Jesus Fernandez.

Pràctica esportiva reglada

Durant la trobada, es van tractar les mesures a emprendre per a fomentar la promoció de la Vela Llatina i el seu reconeixement com a pràctica esportiva reglada, a més de ser un esport tradicional dins de l’àmbit cultural valencià.

“L’objectiu del nou grup de treball és potenciar aspectes tan necessaris com la iniciació esportiva en aquesta disciplina, la creació d’una escola de Vela Llatina, la formació de tècnics i el tractament curricular que mereix aquesta pràctica autòctona”, ha explicat el director general d’Esport, Josep Miquel Moya.

Grup de treball

Formen part del grup el president de la Federació Cultural de Vela Llatina; el president de l’Associació de Pescadors de Catarroja; el gerent i director tècnic de la Federació de Vela valenciana, i el cap de servei d’Activitat Física i Esport de la direcció territorial de Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa