Diari La Veu del País Valencià
Els advocats podran fer l’examen d’accés en valencià a partir del 2017
RedactaVeu / València

Els llicenciats en Dret del País Valencià podran realitzar la prova d’accés a les professions d’advocat i procurador en valencià a partir de 2017, segons fonts del Govern valencià.

Aquest és l’objecte del conveni que en pròximes dates signarà la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques amb el Ministeri de Justícia, el contingut de la qual ha sigut aprovat pel Consell.

Les proves d’accés a l’exercici de les professions d’advocat o procurador són organitzades pel Ministeri de Justícia, en virtut del que es disposa en la Llei 34/2006, en tot l’Estat espanyol.

Les comunitats amb competència en la matèria, com és el cas del País Valencià, es limitaven a posar els mitjans materials i humans necessaris per a la realització d’aquests exàmens en els seus respectius territoris.

En virtut del conveni aprovat aquest divendres, equips de traductors de la Generalitat podran desplaçar-se a Madrid per a traduir les proves escrites al valencià. Una vegada realitzada la traducció, el Ministeri de Justícia queda obligat a facilitar als aspirants a advocat o procurador del País Valencià plantilles d’examen en les dues llengües cooficials perquè puguen realitzar la prova en l’idioma de la seua elecció.

Per tant, el conveni assegura que l’examen d’accés a les professions d’advocat i procurador “serà únic i idèntic en tot el territori espanyol i, alhora, reconeix als aspirants valencians el dret a realitzar-lo en idioma valencià si així ho desitgen, cosa que fins al moment no era possible.

Comparteix

Icona de pantalla completa