Diari La Veu del País Valencià
‘Paraules en silenci’, de Ràdio Pego, Menció de qualitat al millor programa de Ràdio Local
RedactaVeu / Pego

Paraules en silenci ha rebut una de les dues mencions de qualitat, en la categoria de millor programa de ràdio local, segons consta en l’acta del jurat dels premis feta pública al migdia del dilluns 29 d’abril de 2013 a Barcelona.

El jurat, integrat per Carles Solà i Ferrando, president; Montserrat Agell i Callís, secretària; i els vocals Assumpció Maresma i Mata, Jordi Margarit i Sanmartí, Joan Manuel Tresserras i Gaju i Imma Tubella i Casadevall, va acordar atorgar la menció de qualitat al programa Paraules en silenci de Ràdio Pego, “per divulgar amb llenguatge actual i utilitzant els recursos del mitjà, la qualitat de la literatura catalana, en especial la poesia” .

Val a dir que aquesta és la quarta vegada que un programa de ràdio emés per emissores del País Valencià rep tal distinció. Anteriorment, el jurat dels premis li la van concedir a Ràdio Ribera FM de Sueca (2001), Ritmo FM 104.6 d’Ontinyent (2006) i Aldaia Ràdio i la XEMV, la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (2007). Una distinció que no assolia cap emissora valenciana des de feia sis anys.

Paraules en silenci naixia a Ràdio Pego el dimarts 2 d’octubre de 2012, amb el repte d’apropar els oients als racons més commovedors i encisadors de la literatura catalana. Des del principi, el programa es va marcar l’objectiu d’homenatjar les grans obres i els grans escriptors de la nostra llengua. Paraules en silenci s’emet a Ràdio Pego cada dimarts, de 22 h a 23 h. El control tècnic del programa és a cura del també oliver Vicent Morera.

Manel Arcos al programa
Des de la seua primera edició, edició que va ser dedicada al Llibre de meravelles del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, han estat recordats poemaris de Miquel Martí i Pol, Màrius Torres, Clementina Arderiu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Francesc Almela i Vives, Carles Duarte i Montserrat, Joan Navarro, Joana Navarro, Carles Riba, Isabel Garcia Canet, Salvador Espriu, Teresa Pascual, Manel Alonso i Català, Maria Beneyto, Josep Manel Vidal, Joana Bel, Miquel Català, Àngels Gregori, Pere Bessó, Xelo Llopis i Ramon Guillem. El programa també ha comptat amb actuacions en directe del músic Jesús Barranco, fundador del grup Gent del Desert, el grup Versaires i els cantautors Vicent Savall, Lluís Vicent, Clara Andrés, Josep Didac i Rubén Suárez.

Manel Arcos s’ha mostrat plenament satisfet pel reconeixement que ha rebut el programa Paraules en silenci per la Ràdio Associació de Catalunya, una emissora que va començar a emetre el 23 de desembre de 1929. Arcos li dedica aquest premi a la vila de Pego, “per donar suport i fer possible que funcione, enmig d’aquesta crisi econòmica tan duradora i profunda, una emissora local i municipal com és Ràdio Pego”.

Arcos també fa públic el seu agraïment “a totes aquelles persones que ens han ajudat i han cregut en la nostra forma de fer ràdio; a les editorials, els escriptors, les escriptores i els cantautors que han respost a la nostra crida i han participat en el programa; i també als primers oients, als segons, als d’ara i als de sempre”.

Manel Arcos (Oliva, 1965) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. A la tardor de 1985, quan tenia vint anys i cursava 3r de Filologia a València, es va incorporar a l’equip humà que feia possible el funcionament de Ràdio Puça. Més endavant va conduir, entre el juny de 1986 i el juny de 1989, diversos programes culturals de Ràdio Oliva.

Des del juliol de 1989, i després de passar unes proves d’accés a Aitana –llavors Centre Territorial de TVE a València–, va treballar en la redacció de Ràdio 4 a València durant el temps que aquesta emissora va funcionar (1989-1991). També fou redactor de RNE a València (1991-1992), guionista de Canal 9 en 1992 i redactor de Ràdio 9 en 1999.

Entre els anys 2000-2005 va impartir cursos de valencià a l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE). Així mateix, entre el 2007 i el 2008 fou corrector de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. Des de l’abril de 2011 és director de la revista Cabdells, editada per l’Associació Cultural Centelles i Riusech d’Oliva. Des del 2 d’octubre de 2012, dirigeix i presenta el programa Paraules en silenci a Ràdio Pego.

Comparteix

Icona de pantalla completa