Diari La Veu del País Valencià
Alterfest, centrat en el pop i l’electrònica se celebra aquest dissabte a Ontinyent
RedactaVeu / Ontinyent

L’Alterfest tindrà lloc aquest dissabte, 23 de juliol a Ontinyent amb la idea de posicionar-se com una alternativa als festivals d’estiu. Al comunicat enviat per Produccions Abomboyplatillo expliquen que volen fugir de la massificació habitual dels grans concerts, així com oferir la possibilitat de gaudir de diverses actuacions amb total comoditat i sense actuacions que se solapen amb altres. La seua aposta és “un cartell selecte, centrat en el pop i l’electrònica”, perquè “AlterFest no és un festival, sinó una celebració de la música”.

Els concerts, que es faran al carrer Vicent Lluís Montés Penadés (lateral del Poliesportiu Municipal d’Ontinyent), obriran les portes a les 20h i els grups començaran a actuar a les 21h amb Nando Costa DJ, l’ontinyentí serà l’encarregat d’arrancar els primers aplaudiments. Tot seguit a les 22.30h arribarà el torn del cap de cartell, els catalans Dorian els quals s’han reinventat en el seu últim disc Diez años y un día (2015). A la 1h de la matinada irrompran a l’escenari de l’AlterFest Cycle, amb el seu cicle d’estils, que s’estén al llarg de les últimes dècades, fosos juntament amb la personalitat de cada component. Tancarà la festa DJ Amable que començarà a punxar a les 2.40h amb el seus sons indie rock.

Imatge: Abomboyplatillo.

Ni polseres identificatives ni zona VIP

Per aquesta raó, des de l’organització expliquen que el públic no anirà identificat amb polseres i una vegada entre al recinte no podrà eixir fora, ja que “el concepte és el mateix que el d’un concert en sala”. Tampoc hi haurà zona VIP ni àrea exclusiva de premsa, perquè tal com expliquen al comunicat “en AlterFest el protagonista és el públic”. Per això, els artistes podran realitzar actuacions completes, les barres tindran preus populars i s’ha limitat l’aforament en benefici del confort dels assistents.

Artistes

Dorian amb Diez años y un día ha reinventat les cançons pertanyents als seus quatre anteriors àlbums d’estudi, fent gala d’un desplegament instrumental poc freqüent en la música actual, que inclou pianos, violoncels, violins, vents, theremines, clavicordis, guitarres acústiques i elèctriques, mandolines, efectes, percussions de tot tipus i fins i tot l’harmoniós timbre del ronroco, un instrument de corda originari del Con Sud d’Amèrica que pertany a la família dels charangos.

Cycle, considerada pels organitzadors com “una de les millors bandes del nou mil·lenni”, va batre tots els records en 2005 amb el seu disc de debut Weak oh the Rocks, que va explotar en llistes d’èxits, festivals de tot Europa i pistes de ball amb cançons com Confusion!!!, Mechanical o Apple Tree. A més, el passat mes de novembre, Cycle van ser finalistes als prestigiosos Vicious Music Awards, en la categoria de Millor Grup Electro-Acústic.

Amable començà la seua carrera com a DJ professional en 1985, en la sala Depósito Legal (l’Hospitalet del Llobregat). Després de punxar en clubs i discoteques de Barcelona, en 1991 decideix fundar la sala A Saco a l’Hospitalet de Llobregat. Allí es consagrà com a DJ de música alternativa i en tres anys trasllada el seu club a la macrosala Zeleste (Barcelona), fins al seu tancament l’any 2000. En la seua posterior obertura com a Razzmatazz deixa a un costat la direcció i se centra exclusivament en la seua tasca als plats i com a DJ resident. També ha col·laborat en remixos per a Love of Lesbian, Catpeople, Mendetz o Sidonie.

Nando Costa va començar la seua carrera en solitari guanyant el concurs de DJ’s organitzat pel grup Groovelives, la qual cosa li va permetre actuar a les sales més rellevants de València i aconseguí una residència d’un any en La3. Actualment compta amb residència mensual en Nylon (València). Des de l’organització consideren que les seues sessions tenen sons frescos, elèctrics i roquers de toc festiu i mescles impossibles.

Comparteix

Icona de pantalla completa