Diari La Veu del País Valencià
TV3 es veurà al País Valencià
ACN / RedactaVeu / València

Així, l’acord permetrà que TV3, 324, Super3, 33, Esport 3, TV3HD, TV3CAT s’emeten al País Valencià i que Canal Nou, Canal Nou HD, Canal Nou Dos, Canal Nou 24 i Canal Nou Internacional ho facen a Catalunya.

La reciprocitat es farà efectiva quan el govern valencià dispose d’un major espai radioelèctric que ha de ser concedit pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

La Llei 7/2010, de 31 de març, general de la comunicació audiovisual disposa, en l’article 40.4, que l’emissió del servei públic de comunicació audiovisual per ones hertzianes terrestres d’una comunitat o ciutat autònoma en una altra limítrofa i amb afinitats lingüístiques i culturals podrà ser efectuada sempre que així ho acorden mitjançant conveni i existisca reciprocitat.

>

Acció Cultural es felicita

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) rep positivament la confirmació que els Governs de Catalunya i el País Valencià hagen arribat a un acord de reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9. L’entitat va crear la xarxa de repetidors que ha permés la recepció de TV3 al País Valencià durant gairebé 30 anys, i va promoure que també Canal 9 es pugués veure a Catalunya. En aquest sentit, aquest acord va en la línia del que sempre ha defensat ACPV.

L’entitat era coneixedora de l’existència d’aquest procés de negociació entre els dos Governs, tal com van fer públic el gener, quan va oferir com a mostra de bona voluntat un termini de temps abans de reobrir les emissions, precisament a petició de les parts. Es congratulen doncs, que el seu gest haja ajudat a fer arribar a bon port aquest diàleg.

Tot això ha estat possible gràcies a les desenes de milers de ciutadans que els han donat suport en la seua reivindicació, participant en les multitudinàries mobilitzacions que han convocat o ajudant a recollir les 651.000 signatures que van fer possible la presentació al Parlament espanyol de la ILP ‘Televisió sense Fronteres’.

Recorden també el suport de tantíssimes institucions valencianes, així com la confirmació per part del Tribunal Suprem de l’Estat espanyol i del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià que la postura era jurídicament correcta, tant en el sentit que el Govern del president Camps infringia la legalitat en multar-los, com en la reflexió feta pel Tribunal Suprem en el sentit que calia donar una cobertura legal a les emissions de TV3 al País Valencià.

>

Morera creu que l’anunci és “propaganda”

El portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, considera que l’anunci de la tornada de les emissions de TV3 “és una acció propagandística d’un govern assetjat per les males pràctiques i la falta de transparència”.

En un comunicat, Morera considera que el president Alberto Fabra, “exalcalde d’una ciutat proactiva a l’hora de reivindicar la tornada de les emissions de TV3 al País Valencià, ha cercat un titular fàcil i ràpid, però sense donar solució al vertader conflicte”. “Que encara no existisca una reciprocitat entre els canals autonòmics valencià i català demostra, d’una banda, la total falta de voluntat política i, per una altra, el total desconeixement del panorama comunicatiu valencià”, ha assegurat. “Les TDT han sigut un gran fracàs i les concessions, que es van adjudicar d’una manera sospitosa a presumptes amics del PP, han tancat pràcticament totes”.

“Si a açò, afegim les televisions d’àmbit estatal que han deixat d’emetre i les que ocupen un canal de forma il·legal per a lucrarse amb programes de ‘teletienda’, de tarot o de pornografia, és més que evident que existeixen canals de sobres perquè TV3 puga emetre al País Valencià, sense haver d’esperar al ‘múltiplex’ “, afegeix.

Esquerra Unida urgeix Fabra a habilitar les emissions

La diputada d’Esquerra Unida del País Valencià en les Corts Valencianes, Marina Albiol, ha celebrat aquest dimarts l’acord de reciprocitat entre els Governs català i valencià. Albiol ha afegit que la Generalitat Valenciana “el que ha de fer amb urgència, és habilitar els elements tècnics que facen efectiva eixa reciprocitat”. La parlamentària ha assenyalat que “en aquestos moments no hi ha cap raó per ajornar més aquesta qüestió que resulta vital des del punt de vista de la consolidació del valencià en el marc comunicatiu català”.

“Ens sumarem a qualsevol iniciativa que vaja encaminada a consolidar definitivament les emissions legals de TV3 al País Valencià”, ha avançat Marina Albiol que ha felicitat Acció Cultural del País Valencià per la “tasca realitzada per salvar les emissions de TV3 al País Valencià enfront dels incessants atacs que aquestes han patit des de fa dècades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa