Diari La Veu del País Valencià
Medi ambient revisa l’informe de l’Autorització Ambiental Integrada de Cemex de Bunyol
RedactaVeu / Godelleta

En febrer La Veu ja va publicar que la Plataforma Aire Limpio de la Foia de Bunyol-Xiva denunciava que Cemex amb la incineració de residus podria generar gasos tòxics i perjudicials per a la salut. Per això ja estaven buscant suports institucionals que s’han transformat amb aquesta revisió de l’Autorització Ambiental Integrada de la cimentera Cemex de Bunyol.

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, va mantindre una reunió amb l’alcalde de Godelleta i president de la Mancomunitat Foia Bunyol-Xiva, Rafael Fora, amb qui va acordar que, a primers de setembre, es formarà un grup de treball compost per Cemex, la Conselleria, la Plataforma Aire Limpio Foia de Bunyol-Xiva, grups ecologistes i els ajuntaments interessats, per a posar en comú la situació de la cimentera, situada a Bunyol, que va sol·licitar una ampliació de l’Autorització Ambiental Integrada (AAI).

Rafael Fora i Julià Álvaro. Foto:GVA.

Referent a açò, Álvaro ha afirmat que “aquest Govern aposta per la reutilització, el reciclatge i la valorització energètica i contempla la incineració de residus com l’última de les opcions possibles”. “És necessari disminuir la generació de residus nocius, tòxics o perillosos”, ha conclòs.

Errors de càlcul en les quantitats de crema

La Conselleria revisarà l’informe previ a la proposta d’AAI de Cemex de Bunyol, a causa de la detecció d’errors de càlcul en les quantitats de crema de residus en els forns de l’empresa.

D’aquesta manera, el nou informe s’elaborarà a partir de les conclusions del grup de reflexió, de manera que tots els interessats puguen participar i conèixer amb caràcter previ els fonaments sobre els quals s’emetrà la resolució d’AAI. I sobre eixe nou informe es podran realitzar les al·legacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa