Diari La Veu del País Valencià
El Cor i la Jove Orquestra de la GVA tanquen la setmana de música de cambra a Montserrat

RedactaVeu / Montserrat.

El dissabte, 23 de juliol, el Cor de la Generalitat Valenciana dirigit per Francesc Perales oferirà el programa Poesia al cor, del Tirant a la Generació del 27, en el qual interpreten obres de Rodolfo Halffter (1900-1987), Joaquim Rodrigo, Francesc Llàcer i Pla (1918-2002), Javier Costa (1958), Manuel Seco de Arpe (1958), Cristóbal Halffter (1930), Antón García Abril i César Cano (1960).

En aquest programa, la lírica valenciana està present per partida doble. Primer a través de Joanot Martorell, que va escriure per al seu personatge Tirant lo Blanc un monòleg de gran força poètica, utilitzat per Francesc Llàcer Pla en 1972 per la seua Lamentació d’amor de Tirant lo Blanc. I en segon lloc, a través de Miguel Hernández, en una de les seues poesies més divulgades: les Nanas de la cebolla, musicades pel madrileny Manuel Seco de Arpe en 1978, en una de les seues primeres composicions.

També es pot trobar una relació indirecta a terres valencianes amb el Cantar de soledades (1989), Antón García Abril que utilitza texts d’Antonio Machado, perquè el seu autor la va compondre per al Concurs Internacional de Polifonia organitzat per l’Ajuntament de Torrevieja.

En el concert actuarà com a solista la soprano Susana Martínez-Cotillas i el cor comptarà amb la col·laboració del tenor i actor José Enrique Requena, que abans de l’audició de les obres recitarà alguns dels poemes.

Jove Orquestra

El diumenge 24, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana donarà clausura al Festival de Montserrat interpretant les obres que han preparat en aquesta trobada d’estiu.

En el programa de la Jove Orquestra destaca l’estrena absoluta de l’obra Liebestod. Barcarola per a orquestra de Carlos Fontcuberta, compositor resident de la Jove Orquestra en aquesta temporada i encàrrec de l’Institut Valencià de Cultura. Completen el programa l’obertura de l’òpera Guillermo Tell de Gioacchino Rossini i la Simfonia núm. 9, op 70 en Mi major de Dmitri Xostakóvitx.

Comparteix

Icona de pantalla completa