Diari La Veu del País Valencià
Tots els pobles menuts del PV demanen ajudes per al seu desenvolupament territorial
RedactaVeu / València

El director general d’Administració Local ha qualificat com a “gran èxit” l’acceptació de les subvencions per a finançar el desenvolupament territorial dels municipis amb menys de 3.000 habitants. La totalitat dels xicotets municipis del PV ha sol·licitat aquestes ajudes engegades per la Generalitat.

Després de finalitzar el termini perquè els ajuntaments presentaren les seues sol·licituds, un total de 345 municipis i les set entitats locals menors de la Comunitat han demanat aquestes ajudes que, com ha assenyalat Such, són fruit de l’aposta del Consell pel municipalisme “com a instrument de vertebració i servei al ciutadà”.

Per demarcacions, s’han registrat sol·licituds de 75 municipis de la demarcació d’Alacant, 112 de Castelló i 165 de València. A partir de la finalització del termini per a presentar sol·licituds, la Direcció General d’Administració Local ha començat amb el procés de resolució de totes les ajudes, tal com ha indicat el seu director general, Toni Such.

Aquest programa de subvencions està destinat a cobrir les despeses corrents destinades a béns i serveis municipals dels ajuntaments de menys de 3.000 habitants per a, d’aquesta manera, reforçar el desenvolupament integral i incrementar els mecanismes de coordinació per a complir un objectiu estratègic per a la Generalitat: establir una aliança amb els ajuntaments.

Les ajudes han passat d’1M€ a 4,75 milions

L’import destinat a aquestes ajudes s’ha multiplicat per cinc en comparació amb l’anterior exercici; han passat d’un milió d’euros a una dotació 4,75 milions d’euros. Amb aquest increment de pressupost, la Generalitat pretén fer un pas més per a intentar superar el desequilibri territorial que existeix al País Valencià i, d’altra banda, “cobrir prestacions municipals més àmplies”, segons ha assenyalat Such.

Comparteix

Icona de pantalla completa