Diari La Veu del País Valencià
Presó per a dos dels cinc detinguts pel segrest a Torrevella

RedactaVeu / EP / Alacant / Torrevella.

El Jutjat d’Instrucció 4 de Torrevella, en funcions de guàrdia, va ordenar l’ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança, per a dos dels cinc detinguts pel segrest a Torrevella, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia Valencià (TSJCV).

Agents de la Guàrdia Civil d’Alacant van alliberar un home de nacionalitat alemanya, a Torrevella (Baix Segura), que portava dues setmanes segrestat en el seu domicili i que presentava evidents símptomes de desnutrició i d’haver sigut agredit en incomptables ocasions, segons va informar la Guàrdia Civil en un comunicat. En l’operació, van ser detingudes cinc persones (tres homes, de 26 i 35 anys, i dues dones, de 26 i 37) després que els agents tingueren coneixement dels fets arran de la denúncia de la germana del segrestat, que havia rebut la telefonada dels segrestadors demanant diners a canvi de la vida del seu germà.

Quan van arribar els agents al domicili, la víctima es trobava tancada en una habitació de la casa, a la qual havien manipulat el pany i solament es podia obrir des de fora. Segons van explicar des de l’Institut Armat, l’home es trobava tombat, “amb evidents símptomes de desnutrició i amb signes d’haver sigut agredit en incomptables ocasions”. Al costat d’ell estava un dels detinguts, vigilant-lo perquè no demanara ajuda o s’escapara.

A pa i aigua

Una de les dones era l’encarregada d’alimentar-lo, tot i que solament li donaven pa i aigua, per la qual cosa “la deterioració física de la víctima era evident”. Per aquesta raó, va ser traslladat a l’hospital, on ha sigut atès per dues costelles trencades, un pulmó perforat i diversos hematomes per la cara i el cos; lesions produïdes per les greus agressions que patia de les seues captores.

Segons el TSJCV, el Jutjat d’Instrucció 4 de Torrevella, en funcions de guàrdia, va rebre, el dia 14, tres detinguts per aquests fets. Per a dos d’ells, el titular del jutjat va ordenar presó provisional comunicada sense fiança.

El tercer dels arrestats, una dona, va ser posada en llibertat amb mesures cautelars –obligació de comparèixer periòdicament en el jutjat i allunyament de la víctima–. L’endemà, divendres 15, van ser posats a disposició del jutge els altres dos detinguts per als quals l’instructor també va decretar la llibertat amb les mateixes mesures cautelars. Tots els arrestats estan investigats (imputats) per detenció il·legal, lesions i amenaces.

Comparteix

Icona de pantalla completa