Diari La Veu del País Valencià
El presumpte autor de la matança a Munic va comprar la pistola per Internet
RedactaVeu / EP / València / Berlí

La pistola, pel que sembla, havia sigut inutilitzada, però va ser modificada perquè poguera tornar a disparar, ha explicat Herrmann. El sospitós –les autoritats no han confirmat encara oficialment que es tracte de Sonboly– va pagar “uns pocs centenars d’euros” per l’arma, una Glock semiautomàtica.

De moment, es desconeix si va ser el sospitós qui va modificar la pistola perquè es poguera reutilitzar, si bé l’arma està sent examinada pels experts. Sí que se sap que el nombre de sèrie va ser esborrat. Tampoc se sap com va aconseguir les més de 300 bales de 9 mil·límetres que tenia i que va utilitzar, en part, per a matar indiscriminadament, pel que sembla, 9 persones, 8 d’elles de menys de 20 anys, en el Centre Comercial Olympia de Munic.

Les autoritats han revelat que en el pis en què el sospitós vivia amb els seus pares es va trobar material sobre matances, com la perpetrada a Winnenden (Alemanya) el 2009 o la massacre d’Anders Breivik (Noruega) just cinc anys abans del tiroteig de Munic.

Comparteix

Icona de pantalla completa