Diari La Veu del País Valencià
Soler revela que el Consell de Bonig ‘va donar, sense contracte i a dit, 60.000 euros’
RedactaVeu / EP / València

“El Consell de Bonig va donar, sense contracte i a dit, 60.000 euros”, ha manifestat, en un comunicat, Soler, que ha indicat que l’actual Generalitat ha acordat la convocatòria d’un concurs públic perquè totes les entitats interessades puguen optar a aquests serveis amb total transparència.

Al judici del conseller Soler, és “una vergonya” que l’exconsellera de Francisco Camps i d’Alberto Fabra critique l’actual Executiu “per traure una convocatòria pública i transparent quan la senyora Bonig va aprovar pagaments sense cap publicitat ni concurrència”. En el mateix comunicat, Soler manifesta que els especialistes de l’IVIE es troben entre els millors de l’Estat espanyol en finançament autonòmic i l’entitat és una “aliada essencial de la Generalitat en la lluita per aconseguir un finançament just del Govern central”.

“El Consell del PP, un partit acostumat a finançar-se amb bitllets de 500 euros amb tornada a la butxaca dels donants, ho va fer malament, mentre que l’actual Executiu ha actuat amb llum i taquígrafs; per això sorprenen unes crítiques tan absurdes i sense nord”, ha assenyalat. En aquest sentit, ha lamentat que la portaveu del PP “mentira” quan va dir que els experts de l’anterior Consell van treballar gratis. “Ara es veu que era una falsedat com una catedral i que van pagar 60.000 euros després de saltar-se totes les normes de contractació públiques”, ha denunciat Soler.

En concret, ha indicat que el Consell de Bonig va pagar, a dit, aquests fons perquè l’IVIE fera la valoració del funcionament del sistema de finançament actual que havia reclamat el Ministeri d’Hisenda a totes les comunitats. Un treball que, segons l’informe justificatiu de l’expedient d’enriquiment injust, va ocupar uns dos mesos. La col·laboració es va estendre uns mesos més amb cinc reunions en total.

El PV lidera el finançament ICO

D’altra banda, el País Valencià lidera, amb 87,3 milions, el finançament ICO per a accions de comerç exterior en el primer semestre. Aquest respatler econòmic ha permès a les empreses valencianes realitzar un total de 1.900 operacions d’exportació internacional per davant de Catalunya (1.746) i Andalusia (1.185), segons ha informat la Generalitat en un comunicat, en què puntualitza que el 59 per cent dels préstecs concedits per l’ICO al País Valencià són inferiors als 150.000 euros i, per grandària d’empreses, el 81 per cent ha sigut per a empreses de menys de 50 treballadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa