Diari La Veu del País Valencià
El Corte Inglés de galotxa porta el nom del Kiwa-Quart de les Valls

Paco Durà / Beniparrell.

El Kiwa-Quart de les Valls ha sigut campió del Trofeu El Corte Inglés de galotxa, després de guanyar Marquesat en la final, disputada a Beniparrell, per 70-25, en una partida de complet domini dels nous campions que han superat, des del principi, uns rivals que s’ha vist impotents per aturar les acomeses del Moro, Guillermo, el Xato i el feridor Berbis, que han sigut justos campions.

Per fer-se una idea del domini de l’equip de Quart de les Valls, cal assenyalar que el marcador ha arribat a estar 55-5, un avantatge molt difícil de remuntar i que, lògicament, feia forat en els de Marquesat, Pau, Gerardo II, Sopetes II i el feridor Benja, que no podien, de cap manera, contrarestar el joc del Moro i els seu companys, que ha sigut impecable.

El Moro, clau per als campions

El Moro ha sigut el “motor” de l’equip campió, amb un bot potent i col·locat que posava en moltes dificultats els rivals. Arraconava Pau, que es deixava moltes pilotes en la zona del rebot; si no, l’entregava perquè Guillermo, molt contundent, o el Xato, també encertat sempre, carregaren de cara a les galeries o buscant les muralles, sempre amb la pilota violenta i fent molts quinzes, tant en una part com en l’altra de la canxa. En conjunt, tot l’equip de Quart ha estat molt brillant.

Equip Kiwa-Quart de les Valls.

Quan el marcador estava ja prou desnivellat, sobre el tant 40, ha entrat Àngel, de Murla, per substituir Pau, que uns jocs abans havia deixat que Sopetes II es posara al bot per veure si canviaven les coses. I la veritat és que l’entrada d’Àngel s’ha notat i els de Marquesat han pogut “maquillar” un poc el marcador, perquè el rest de Murla la movia prou bé des del bot i ha millorat el joc del seu equip, encara que no tant com calia.

Equip Kiwa-Quart de les Valls campió del Corte Inglés.

Però, la dinàmica de la partida no s’ha detingut, perquè els de Quart, a favor del resultat i amb la moral cada vegada més alta, anaven a pel títol i, tot i que el Moro pareixia notar el desgast de la seua grandiosa actuació, els de Kiwa-Quart no s’han deixat sorprendre i han tancat la partida, amb l’alegria dels jugadors i el deliri dels seguidors, que han baixat a la canxa a felicitar els nous campions, que han rebut el trofeu d’El Corte Inglés de mans del director general d’Esports de la Generalitat, Josep Miquel Moya; les medalles les ha lliurat l’alcaldessa de Quart, Pilar Álvarez, que ha estat en la final, juntament amb el regidor d’Esports, Néstor Queralt, i altres membres de la seua corporació. I, per part de la Federació, també han lliurat trofeus, als juvenils, el vicepresident, Conrado Ferrando, i Fede Oliva, president del comitè de galotxa de la Federació.

Ovocity Marquesat subcampió del Corte Inglés.

Beniparrell, campió de juvenils

Abans s’ha disputat la final de juvenils, que ha estat guanyada per Beniparrell, 50-35, a Montserrat. Molt bona partida, en la qual Montserrat remuntava un parcial de 25-10 i es posava davant 35-25. Però, Beniparrell ha reaccionat i s’ha endut la final entre els aplaudiments de molts aficionats del poble. El més destacat ha sigut el mitger local Hilari, malgrat que ha tingut una caiguda a mitjan partida, però ha tornat al camí de l’encert i ha dut el seu equip al triomf final.

El CPV Beniparrell campió en juvenils.

Comparteix

Icona de pantalla completa