Diari La Veu del País Valencià
Nit intensa a l’incendi forestal d’Artana que ja ha arribat a Espadà
RedactaVeu / EP / Artana

Caiguda la nit a l’incendi forestal d’Artana es retiren els mitjans aeris fins demà, quan tornaran per a tractar de sufocar aquest foc que per l’orografia del terreny el treball terrestre és complicat. A hores d’ara queden a la zona 10 unitats de Bombers Forestals, 8 autobombes, 3 brigades de Divalterra, les BRIF de Conca i Daroca, 8 dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló i 1 secció de la Unitat Militar d’Emergències.

Actualment l’incendi afecta els termes d’Artana, Alcúdia de Veo i Tales, i ja ha arribat la Serra d’Espadà. El que estan tractant d’evitar els efectius allí desplaçats és que propague a altres zones com Onda, Eslida i Aín. De moment, no hi ha habitatges afectats i no s’han ordenat desallotjaments, encara que els cossos de seguretat sí que han aconsellat preventivament preparar-se per si calguera evacuar.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, acudirà sobre les deu del matí d’aquest dimarts fins al Lloc de Comandament Avançat per a conèixer de primera mà i sobre el terreny la situació sobre l’incendi, en el qual treballen dotacions de bombers, Unitat de Voluntaris Forestals de les Fonts d’Aiòder, bombers forestals, coordinadors, tècnics, Unitat Logística, Protecció Civil, BRIF, Unitat Militar d’Emergències (UME) i diversos camions nodrissa.

Incendi forestal Artana. Foto: Twitter @UBE_bombers.

La consellera d’Agricultura i Medi ambient, Elena Cebrián i el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a las Emergències, José María Ángel que s’han desplaçat fins a la zona, han agraït a l’Estat i les comunitats autònomes l’enviament de mitjans i ha assegurat que no hi ha risc en les zones poblades.

Segons Cebrián, el treball s’està centrant a “contenir el flanc més actiu, l’esquerre, per a protegir Espadà”, i confia que la humitat de la nit “puga ajudar a baixar la intensitat”. No obstant açò, José María Ángel, ha destacat la dificultat que estan tenint per a treballar els mitjans desplaçats degut al vent i al fet que “es tracta de zones molt escarpades i molt poblades de combustibles i de massa forestal”.

Es desconeixen les causes

Respecte a les causes del foc, la consellera ha dit que s’estan investigant i, quant a la superfície afectada, encara es desconeix perquè “és molt ràpid”.

Per la seua banda, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, s’ha desplaçat a primera hora d’aquesta vesprada fins al Lloc de Comandament Avançat del Consorci Provincial de Bombers que coordina les labors d’extinció, segons ha informat la corporació en un comunicat.

Moliner ha supervisat en primera persona els treballs al costat dels alcaldes dels municipis de la zona afectada, i ha agraït la labor dels 400 efectius de bombers, tant del Consorci com de la Generalitat, que treballen contra les flames.

Comparteix

Icona de pantalla completa