Diari La Veu del País Valencià
L’incendi d’Artana segueix actiu. Una bengala possible causa de l’incendi de Tavernes

RedactaVeu / Artana.

Els dos incendis forestals que assetgen de nou el País Valencià es troben en situacions distintes a hores d’ara. El que es va originar ahir a boqueta nit a Tavernes de la Valldigna (la Safor) es troba a hores d’ara “estabilitzat” segons confirmaven a primera hora d’aquest matí al 112. A primera hora s’han incorporat els mitjans aeris i recentment s’ha informat que “es baralla la possibilitat que l’origen del foc haja estat una bengala”.

Per altra banda, el foc originat a Artana s’ha propagat pel segon parc natural més important del País Valencià, el de la serra d’Espadà. A la zona ja hi treballen 128 efectius i 31 vehicles de l’UME. Segons ha manifestat el Seprona “la causa es desconeix ara per ara”, encara que segons ha puntualitzat el delegat del govern espanyol, José Carlos Moragues, “sí que s’ha establert el focus de l’origen”, però fins que no es refrede la zona “no es podrà determinar la causa”.

Imatge d’ampliació del perímetre. Font: 112.

A les 10h s’ha traslladat fins al comandament el president Puig, qui en primer lloc ha volgut agrair el treball fet durant aquesta nit i aquest matí per sufocar l’incendi. Seguidament, el president ha anunciat que “reforçaran les polítiques de prevenció i conscienciació i enduriran si cal els càstigs”.

Agència de Seguretat i Bombers de Castelló. Foto: 112.

Imatge de les 13.30h de l’incendi forestal de Tavernes de la Valldigna. Foto: GVA_112.

Comparteix

Icona de pantalla completa