Diari La Veu del País Valencià
Jocelyn Bell encapçala els ‘honoris causa’ i Joan F. Mira, les Medalles de la UV

RedactaVeu / València

El Consell de Govern de la Universitat de València ha acordat, aquest dimarts, nomenar doctors ‘honoris causa’ de la institució a l’astrofísica Jocelyn Bell, a la matemàtica María Jesús Esteban i a l’enginyer Leo Lorenz. La Universitat també lliurarà la seua Medalla a la filòsofa Celia Amorós, a l’escriptor Joan Francesc Mira, al metge Julio Marín, al filòleg Vicent Pascual i al teòric de l’art Román de la Calle.

Poden llegir els perfils biogràfics i els mèrits acadèmics de cadascuna de les personalitats que seran distingides amb l’‘honoris causa’, clicant sobre els noms: Jocelyn Bell, María Jesús Esteban i Leo Lorenz.

Igualment, per a conèixer els mèrits de les personalitats que seran distingides amb la Medalla de la Universitat de València, poden fer-ho de fent clic sobre els seus noms: Celia Amorós Puente, Joan Francesc Mira, Julio Marín Pardo, Román de la Calle i Vicent Pascual Granell.

Emèrits i honoraris

El Consell de Govern de la Universitat de València també ha aprovat el nomenament, com a professors emèrits, de Joan Oleza (Filologia Espanyola) i Genaro Talens (Teoria dels Llenguatges). D’altra banda, s’ha acordat el nomenament, com a professor honorari, de Juan José Vilata (Medicina) i la renovació com a honorari de Juan Brines (Pediatria).

Comparteix

Icona de pantalla completa