Diari La Veu del País Valencià
L’incendi d’Artana ‘encara no està estabilitzat’, encara que evoluciona ‘de forma favorable’
EP / RedactaVeu / Artana.

L’incendi forestal declarat a Artana (Plana Baixa) –i que fins al moment ha afectat una superfície aproximada de 1.400 hectàrees- “encara no està estabilitzat” però “evoluciona de forma favorable”, segons han informat fonts del Centre d’Emergències a través del seu compte a Twitter.

D’altra banda, el Port de Castelló ha tancat aquest dimecres de nou el trànsit marítim perquè els hidroavions que estan actuant en l’extinció de l’incendi d’Artana puguen agafar aigua, segons fonts de l’Autoritat Portuària en un comunicat. Així, des de les 8.50 hores, s’ha declarat la situació ‘Charlie’ en el port de Castelló, amb la qual cosa queda prohibit tot el trànsit marítim d’entrada i eixida al port per segon dia consecutiu, per a deixar així via lliure al proveïment dels hidroavions i facilitar les seues maniobres, garantint la seguretat del personal del recinte portuari, vaixells i avions.

Els primers mitjans aeris s’han reincorporat a l’alba en tasques de reconeixement de l’incendi declarat a Artana (la Plana Baixa), que ha afectat de moment una superfície aproximada de 1.398 hectàrees, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències.

En les tasques d’extinció aquest dimarts van intervenir 30 mitjans aeris, que es van retirar durant la nit i han tornat aquest dimecres a primera hora del matí, segons ha fet constar el 112. Així mateix, ahir van treballar més de 400 efectius, i en alguns moments de la jornada es va arribar als 500, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

El dispositiu, coordinat pel Consorci Provincial de Castelló, integra a efectius de Bombers, UME, Bombers Forestals, Unitat Logística, personal de coordinació, Protecció Civil de Diputació, Generalitat, avions Air Tractor, Helicòpters amb Brigada Helitransportada i mitjans d’administracions com l’Ajuntament de Castelló, el Ministeri, i les Comunitats Autònomes d’Aragó, Catalunya i Castella-la Manxa. També la Policia Local, Autonòmica Guàrdia Civil i serveis sanitaris estan col·laborant en totes les tasques necessàries.

Finalment, segons ha manifestat Javier Moliner, president de la Diputació de Castelló, cap a les 8.30h d’aquest matí a l’incendi “a penes li queda flama”. De moment però, es “mantenen tots els mitjans”.

Foto: GVA_112.

Incendi d’Artana vist des d’Onda a les 9.45h. Foto: Prevenció d’incendis.

Imatge satèl·lit de l’incèndi d’Artana ahir a les 14.45h. Foto: Prevenció d’incendis.

Comparteix

Icona de pantalla completa