Diari La Veu del País Valencià
Puig, ‘decebut’ pel ‘fracàs’ de la falta d’acord per als càrrecs de la nova RTVV
EP / València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat aquest dimecres “decebut” pel “fracàs” que ha suposat que els grups parlamentaris de les Corts no hagen sigut capaços de posar-se d’acord per al nomenament del president i del Consell Rector de la nova Radiotelevisió Valenciana (RTVV), que passarà a anomenar-se Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Puig s’ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, després que els cinc grups parlamentaris hagen decidit ajornar fins a setembre els primers nomenaments per a l’engegada de la nova televisió i ràdio públiques valencianes.

El cap del Consell ha dit sentir-se “decebut” per “la incapacitat d’arribar a un acord per a engegar la nova RTVV”, que considera que és “una urgència per a la Comunitat Valenciana, no per al Govern”. “Hauria estat bé que s’haguera avançat en una decisió raonable”, ha assenyalat Puig, qui ha afegit: “Igual que va ser un èxit quan es va aprovar, ara és un fracàs”.

Al seu parer, la falta d’acord “té a veure amb el que ha sigut el final d’una etapa, amb una situació que ha enrarit molt la televisió”, perquè des del tancament fins ara hi ha hagut “un entorn molt desfavorable”. A més, creu que hi ha hagut “falta de sensibilitat per part d’alguns grups”.

“La televisió no pot ser camp de batalla”

Segons Ximo Puig, “s’ha d’actuar amb maduresa i pensant que açò no és una televisió d’uns contra altres, tothom ha de tenir algun tipus de participació”, perquè “la televisió valenciana no pot ser un camp de batalla”.

El ‘president’ espera que “tots els actors pensen en l’interès general, que és que tinguem una RTVV de qualitat i tinga suport”, però ha lamentat que ja fins i tot abans de posar-se en marxa hi haja aquest tipus de “bregues”. “La nova RTVV no pot ser un ‘pim, pam, pum’, perquè aniria en contra dels interessos dels valencians”, ha ressaltat.

Puig creu que la nova Corporació es podria haver obert el 9 d’Octubre de 2015 i podria estar en funcionament el pròxim Dia de la Comunitat, però “les decisions les han de prendre d’una manera concertada, democràticament i deliberant”.

En la seua opinió, RTVV és necessària “perquè els valencians sàpiguen alguns dels problemes que tenim”, també “perquè els xiquets tinguen un mitjà on escoltar valencià” i “per al sector audiovisual que s’està afeblint enormement”. De la mateixa manera, creu que és important “per a la cultura, la vertebració i per a cosir la Comunitat”.

Davant el rebuig del PP i de Ciutadans al candidat a presidir la nova Corporació, Josep López, –de qui s’ha dit que és amic de Puig–, el ‘president’ ha dit que té “un gran respecte professional” per ell, que va ser “d’aquells periodistes de Canal 9 que sí que va estar en el Comitè de Redacció denunciant la manipulació informativa”. Així mateix, ha indicat que “no hi ha enemistat, però tampoc una relació personal” entre ambdós.

“El plantejament que s’ha fet ha arribat a nivells de ridícul monumental”, ha destacat Puig, qui ha afegit: “Si tots els periodistes amb els quals tinc bona relació o una relació d’amistat, no poden tenir cap tipus de vinculació amb la televisió, ho tindreu molts molt complicat”, ha dit als mitjans de comunicació. “És ridícul i patètic”, ha ressaltat.

El cap del Consell ha explicat que es van posar diversos noms damunt de la taula i el de Josep López “va ser el que tenia més consens i per açò va ser el que es va proposar”. Així mateix, ha criticat “la cultura del veto” i també ha dit que ell no haguera optat per un disseny “partidari”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que es va pensar: “Que el Govern no pose les seues brutes mans en la televisió”, però ha lamentat que “tots els altres sí que les poden posar”.

Per a Ximo Puig, “els enemics de la radiotelevisió pública valenciana hui poden estar contents perquè han guanyat una xicoteta batalla, però no guanyaran la guerra”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa