Diari La Veu del País Valencià
El cap i casal ja s’anomena València

RedactaVeu / València.

Hui s’està duent a terme el darrer plenari de l’Ajuntament de València abans de les vacances estivals. En l’ordre del dia s’hi trobava el punt 28, de Desenvolupament humà, Educació. Joventut, Esports i Cultura. Proposa resoldre les al·legacions presentades en relació amb l’acord del Ple de l’Ajuntament de València, de 31 de març de 2016, per a iniciar les actuacions necessàries per a l’adaptació al valencià del nom oficial del municipi.

El punt estava suscitat per l’esmena del PP i C’s que demanaven retornar a la Mesa el canvi toponímic aprovat el dia 31 de març. Mentre els populars esgrimeixen que no hi ha informes que avalen el canvi toponímic de València, els de C’s van més enllà, i diuen que cal consultar altres entitats com Lo Rat Penat i la RACV, més enllà de l’AVL que és qui com ha defensat Consol Castillo, “és qui té la competència normalitzadora, i a més està emparada per l’Estatut i reconeguda per la Generalitat”.

En la votació els populars i C’s s’han quedat sols, ja que els partits de l’equip de govern han votat per desestimar la proposta. Per tant, d’ara endavant València serà València, encara que com ha apuntat el regidor del PP, “no descartem altres mesures”.

Comparteix

Icona de pantalla completa