Diari La Veu del País Valencià
L’incendi forestal d’Artana es dóna per ‘estabilitzat’

RedactaVeu / EP / València.

L’incendi declarat a Artana (la Plana Baixa) s’ha donat per “estabilitzat”, segons ha informat Emergències al seu compte a Twitter citant fonts del Servei d’Informació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (SIAB).

El foc, que es va declarar dilluns passat, ha afectat fins al moment una superfície aproximada de 1.500 hectàrees, de les quals unes 700-800 són de la Serra d’Espadà però “no del cor del parc natural”, segons fonts de la Conselleria d’Agricultura, després que els efectius aconseguiren tancar una zona de “molt alt risc” del parc de la serra Espadà.

Durant la tercera nit d’incendi s’ha seguit treballant “sense descans” i l’evolució de la situació ha sigut favorable. Les revisions del matí han permès detectar “algun punt calent que s’ha aconseguit contenir en tots els casos”. Per açò, al voltant de les 12 d’aquest dijous l’incendi s’ha donat per estabilitzat, el pas previ a poder ser controlat.

No obstant açò, es continua treballant amb un dispositiu de prop d’un centenar d’efectius coordinats pel Consorci Provincial de Bombers i integrat per quatre dotacions de Bombers, set unitats de Bombers Forestals, cinc Brigades de la Diputació de València, dos brigades de l’UME i set mitjans aeris. El dispositiu ha arribat aquests dies a les 500 persones i els 30 mitjans aeris, en els pitjors moments de l’incendi.

Aquest matí de dijous, els primers mitjans aeris programats s’han incorporat a les tasques d’extinció després d’una nit “tranquil·la” en què els mitjans terrestres han pogut treballar raonablement bé gràcies a les condicions meteorològiques favorables.

La Conselleria d’Agricultura ha iniciat l’estratègia postincendi, que s’activarà quan el foc estiga totalment extingit, per a anar coordinant amb els alcaldes dels municipis com abordar la recuperació de la zona. Respecte a la reforestació de la zona calcinada, aquesta no es farà de forma immediata ja que “no és recomanable” perquè el sòl està “delicat i nu”, segons la Generalitat. Ara els esforços se centraran en la realització d’un estudi tècnic previ que assenyale les actuacions que es podran escometre. Així mateix, l’administració autonòmica estarà ” vigilant” amb l’impacte que puga tenir en el terreny les pluges de setembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa