Diari La Veu del País Valencià
Acord en Ford Almussafes per a mantenir els 430 llocs de treball
RedactaVeu / EP / València

Segons afirma el sindicat UGT en un comunicat, s’ha aconseguit la signatura d’un acord amb l’empresa perquè els 430 treballadors eventuals que anaven a perdre la seua ocupació donada la baixada de la producció, conserven el seu lloc i, a més, passen a ser treballadors fixos.

En concret, el pacte signat aquest dijous contempla retallar la producció però sense prescindir del personal. Així, la plantilla reduirà en dues hores diàries la seua jornada laboral –sense retallar el salari– i recuperarà les hores no treballades en dissabtes del 2017. Aquesta mesura, plantejada per l’UGT i acceptada per l’empresa, permetrà mantenir els 430 llocs de treball.

Aquest acord ha sigut possible gràcies a les negociacions que s’han dut a terme al llarg de l’última setmana des de la secció sindical de l’UGT amb Ford i l’empresa. L’última trobada es va mantenir aquest dimarts i els dos representants van decidir emplaçar-se a aquest dijous per a prendre una decisió.

Puig: Una magnífica notícia”

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat com a una “magnífica notícia” l’acord aconseguit aquest dijous entre Ford i l’UGT de la factoria, que ha aconseguit evitar 430 acomiadaments en la planta d’Almussafes (València). Al seu judici, “l’esforç” en les negociacions ha sigut “molt positiu” i creu que “aqueix és el camí” perquè no es destruïsca ocupació.

Puig ha valorat positivament l’acord perquè ha remarcat que intentar mantenir l’ocupació és “fonamental”. A més, ha reivindicat que Ford en els últims anys ha augmentat la contractació de personal en més de 2.000 persones i ha apuntat que, actualment, es viuen “moments de certa dificultat” que afecten el sector automobilístic.

“Ara hi ha unes condicions internacionals més difícils en la venda d’automòbils i cal veure de quina manera es pot garantir l’ocupació en aquestes condicions i jo crec que l’esforç de negociació ha sigut molt positiu”, ha valorat el president.

Reducció de la jornada a partir de l’1 de setembre

Per la seua banda, fonts de l’empresa han concretat, a Europa Press, que la reducció de jornada pactada es durà a terme des de l’1 de setembre fins al 31 de desembre i que no comportarà la reducció salarial. D’aquesta manera, la producció baixarà en 12.900 vehicles. “Hem estat treballant i aquest acord dóna per acabada la revisió de l’ocupació. La màxima de Ford sempre ha sigut l’ocupació i estem satisfets d’arribar a un acord que no afectarà ningú”, han asseverat des de l’empresa.

El responsable d’UGT en la factoria, Carlos Faubel, en declaracions a Europa Press, s’ha mostrat “molt satisfet” de l’acord aconseguit perquè “s’han salvat les ocupacions de 430 famílies que seguiran amb un contracte fix en Ford”. Així mateix, ha valorat el treballat de la direcció de Ford que “ha abandonat la seua idea primera de traure 430 ocupacions de la factoria” i ha reconegut “l’esforç de la plantilla” per demostrar la seua maduresa i sensibilitat en moments complicats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa